Facebook har nå en milliard brukere

Enten om du liker det, elsker det eller hater det; Facebook har for lengst kommet for å bli, og har nå passert det magiske nummeret 1 milliard brukerprofiler.

Det er kun åtte år siden det gigantiske sosiale nettsamfunnet ble grunnlagt av Mark Zuckerberg, men det er de siste to årene har nettsamfunnet virkelig har eksplodert. Tilbake i juli 2010 kunne vi skrive at Facebook nådde 500 millioner brukere, og har altså doblet brukermassen sin på de to siste årene.

Det er både positive og negative sider ved at en stor del av både Norges og verdens befolkning befinner seg på Facebook, og den største endringen på folks vaner er trolig at store deler av den daglige diskusjonen som før har foregått i diverse fora på nett, nå er sentralisert på Facebook, og ulike grupper og sider der. Dette merker vi blant annet i vårt eget supportforum.

For å markere milepælen, har Facebook tilgjengeliggjort litt statistikk fra nettverket og dets brukere. Siden lanseringen i 2004 har det vært:

  • 1.13 trillion “liker”-handlinger
  • 219 billion bilder lagret
  • 140.3 billion venneforespørsler
  • 17 billion innsjekk på lokasjoner

Nettsamfunnet brukes i stor grad på mobile enheter, og hele 600 millioner brukere benytter Facebook på smarttelefonen. Gjennomsnittlig alder på brukerne på Facebook er 22, og de landene med flest brukere er USA, Brasil, India og Indonesia.

Norge ligger på 55-plass, med sine 2.734.260 brukere, ifølge SocialBakers, noe som tilsvarer 58% av Norges befolkning.

Facebook har verden for sine føtter, men antall brukere er ikke den eneste suksessfaktoren for nettsamfunnet. Selskapet har i lengre tid kjempet for å tjene nok penger på sin enorme brukerdatabase. Selskapet ble børsnotert tidligere i år, men har hatt noen dramatiske fall i aksjekursen.

Nettsamfunnet prøver nå å gå nye veier for å tjene penger på brukerne, ved blant annet å la vanlige brukere (og ikke bare bedrifter) betale for at innlegg de publiserer blir sett av enda flere venner.

 

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...