Facebook har nå en milliard brukere

Enten om du liker det, elsker det eller hater det; Facebook har for lengst kommet for å bli, og har nå passert det magiske nummeret 1 milliard brukerprofiler.

Det er kun åtte år siden det gigantiske sosiale nettsamfunnet ble grunnlagt av Mark Zuckerberg, men det er de siste to årene har nettsamfunnet virkelig har eksplodert. Tilbake i juli 2010 kunne vi skrive at Facebook nådde 500 millioner brukere, og har altså doblet brukermassen sin på de to siste årene.

Det er både positive og negative sider ved at en stor del av både Norges og verdens befolkning befinner seg på Facebook, og den største endringen på folks vaner er trolig at store deler av den daglige diskusjonen som før har foregått i diverse fora på nett, nå er sentralisert på Facebook, og ulike grupper og sider der. Dette merker vi blant annet i vårt eget supportforum.

For å markere milepælen, har Facebook tilgjengeliggjort litt statistikk fra nettverket og dets brukere. Siden lanseringen i 2004 har det vært:

  • 1.13 trillion «liker»-handlinger
  • 219 billion bilder lagret
  • 140.3 billion venneforespørsler
  • 17 billion innsjekk på lokasjoner

Nettsamfunnet brukes i stor grad på mobile enheter, og hele 600 millioner brukere benytter Facebook på smarttelefonen. Gjennomsnittlig alder på brukerne på Facebook er 22, og de landene med flest brukere er USA, Brasil, India og Indonesia.

Norge ligger på 55-plass, med sine 2.734.260 brukere, ifølge SocialBakers, noe som tilsvarer 58% av Norges befolkning.

Facebook har verden for sine føtter, men antall brukere er ikke den eneste suksessfaktoren for nettsamfunnet. Selskapet har i lengre tid kjempet for å tjene nok penger på sin enorme brukerdatabase. Selskapet ble børsnotert tidligere i år, men har hatt noen dramatiske fall i aksjekursen.

Nettsamfunnet prøver nå å gå nye veier for å tjene penger på brukerne, ved blant annet å la vanlige brukere (og ikke bare bedrifter) betale for at innlegg de publiserer blir sett av enda flere venner.

 

Test: Huawei Watch GT Runner

Huawei er i vinden med smartklokker og siste tilskudd er en suveren klokke med lang batteritid, mer presis pulsmåling, optimalisert for trening og løping, samt støtte for eksternt pulsbelte.