Nokia Lumia 830. Foto: Nokia

Microsoft dropper merkevarenavnene Nokia og Windows Phone

Geek on Gadgets, skal det ble endringer i hvordan Microsoft vil markedsføre sine mobile enheter. Nettstedet skal ha fått tilgang på et konfidensielt Microsoft-dokument som avslører endringene som skjer før årets største sesong for kjøp av mobile enheter og andre julegaver.

Dropper Nokia og Windows Phone

I følge dokumentet ønsker Microsoft å markere et stort skifte i merkevarebyggingen for deres mobile enheter etter at de kjøpte opp Nokias avdeling for mobile enheter og tjenester i september 2013. De ønsker dermed å freshe opp sitt image i forkant av lanseringen av Windows “Threshold” til neste år. Les også: Lumia 830 lansert, ny toppmodell fra Nokia Windows “Threshold” eller Windows 9 som det også blir kalt, tar sikte på å samle alle versjoner av Windows, inkludert Windows Phone og Windows RT – i ett operativsystem. Med dette i bakhodet, vil det trolig være fornuftig for Microsoft å fokusere bort “Windows Phone”-merkevaren. Sannsynligvis vil det i tiden fremover kun bli markedsført som “Windows”. Noen av Microsofts nyeste reklamekampanjer ser ut til å allerede fokusere bort fra Windows Phone. Noen av de nyeste videoene for Cortana og Nokias kommende smarttelefoner nevner ikke “Windows Phone” i det hele tatt, eksempelvis i videoen for HTC’s nyeste smarttelefon, HTC One M8 for Windows.

Satser på Lumia

Det har lenge vært forventet at Microsoft ville stoppe bruken av “Nokia”-merkevaren for sine mobiltelefoner etter oppkjøpet. Det er dog svært sannsynlig at Microsoft vil beholde “Lumia”-merkevaren, men fremtidige enheter vil da bli stemplet som “Microsoft Lumia” fremfor Nokia Lumia. Den kommende Lumia 830 og Lumia 730/735 vil være de siste enhetene som lanseres med Nokias merkevare trykt på telefonen. ]]>