Windows Phone-utviklere tjener mest

Windows Phone-utviklere tjener mest

Hvis man ser på markedsandelen skulle man kanskje tro at Android- og iOS-utvikling er det mest lønnsomme. Det stemmer ikke helt!

InMobi’s State of Mobile App Developers 2016 undersøkte mer enn 1000 mobilutviklere verden over, og skal vi tro rapporten er det Windows Phone-utviklerne som tjener mest penger på appene sine!

Dette kommer kanskje som en overraskelse på de fleste, siden markedsandelen er så mye lavere for Windows Phone enn for iOS og Android. Men tallene tilsier at den gjennomsnittlige inntekten til en Windows Phone-utvikler var på $11.400 per måned, noe som tilsvarer cirka 98.800 kr. Til sammenligning tjente Android-utviklere $4.900 per måned og iOS-utviklere $8.100 per måned.

Dersom vi ser på hvor mange som utviklet applikasjoner til de forskjellige plattformene, kan man kanskje lure på hvordan Windows Phone-plattformen var den mest lønnsomme. Kun 21% utviklet apper til Microsofts mobiler, mot 57% for iOS og 86% for Android. Naturlig nok er inntektstallene noe ubalanserte, siden det finnes flere store utviklere som drar opp gjennomsnittet. Men 49% av selvdeklarerte Windows Phone-utviklere tjente mer enn $10.000 per måned, mot 53% på iOS og 45% på Android.

InMobi hadde følgende å si om de overraskende tallene:

“Siden Windows kun har et nisje-publikum, så er ikke app-butikken like fragmentert som den er hos både iOS og Android. Derfor er det mye enklere å oppdage nye apper, og konkurransen mellom de forskjellige er langt mindre. Det er derfor utviklerne til Windows App Store nyter godt av de høyeste månedlige inntektene.”

Det kom også frem at 28% av Windows Phone-utviklerne forventet at omsetningen deres ville øke, mens kun 16% forventet at den ville synke. En større andel var dog ikke kjent med plattformen.

Nå som Microsoft har gjort det mye lettere for mobilutviklere å gi ut appene sine på Windows Phone, og den universelle app-plattformen nå bringer et høyt antall brukere inn i butikken, tyder tallene helt klart på at det er veldig lønnsomt for utviklere som får lansert appene sine til plattformen raskt – før gullrushet er over.

Den fulle rapporten finnes gratis her.