TP-Link viser frem nettverksutstyr med Wi-Fi 6 og 5G

TP-Link viser frem nettverksutstyr med Wi-Fi 6 og 5G

CES/Las Vegas: TP-Link viste frem en hel rekke nye enheter med rykende fersk teknologi på innsiden. Blant annet et mesh-system med Wi-Fi 6 og en router rettet mot gamere.

Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 er, som navnet tilsier, sjette generasjons trådløst nettverk også kjent som 802.11ax. I tillegg til å operere på 2,4 GHz og 5 GHz åpnes det opp for bruk av flere frekvenser. Akkurat hvilke nye frekvenser som tas i bruk, er litt avhengig av sted i verden og regulatoriske krav fra myndigheter. Den teoretiske topphastigheten man kan få på Wi-Fi 6 er på 9,6 Gbps. Dette er omlag tre ganger raskere enn den teoretiske hastigheten til forrige generasjon, 802.11ac. Dette er hastigheter man aldri ser i virkeligheten, men nå er det heller ikke hastigheten som er “det store” med Wi-Fi 6. Denne standarden er designet for å håndtere den stadig økende mengder av enheter som skal koble seg på.

Deco X90, Mesh Wi-Fi 6 System

Deco X90 er navnet på det nye mesh-systemet til TP-Link. Trådløs mesh-teknologi gjør at man på en enkel måte kan dekke store arealer med dekning uten å trekke opp kabler. TP-Link lover at X90 skal håndtere opptil 200 tilkoblede enheter, og at den skal ha en kapasitet på 6,6 Gbps. Systemet kommer med en WAN-port på 2,5 Gbps og skal således ikke bli noen flaskehals med det første, selv for de av oss som sitter med raske fiberlinjer.

Ruter for gamere

E-sport har for lengst blitt en greie, og det er mange som henger seg på. TP-Link sitt bidrag her heter Archer GX90. Dette er en router som visstnok skal prioritere trafikk relatert til spilling.

De har også vist frem en helt “vanlig” ruter, Archer AX90. 8 antenner, Wi-Fi 6 og WPA 3 er teknologier som er å finne på denne. Som Deco X90 har denne også en WAN-port på 2,5 Gbps for å støtte raske internettlinjer.

TP-Link AX90, Foto: Ole Johnny Borgersen, ITpro.no

5G-ruter

5G er på full fart inn, og det var et gjennomgående tema på CES. TP-Link viste frem en 5G-router de kaller Deco 5G. Denne skal kunne koble seg opp mot femte generasjons mobilnett og er ment å gi høyhastighetsinternett til de kundene som av en eller annen grunn ikke har tilgang på fiber eller andre kablede internettlinjer med høy hastighet. TP-Link melder at denne skal kunne klare nedlastingshastigheter opp mot 2,33 Gbps.

Deco X90 forventes å være i butikkene i andre kvartal 2020. Utsalgsprisen er foreløpig ukjent. AX90, GX90 og Deco 5G har foreløpig ingen slippdato.