Telenor stanset over 80.000 besøk på falske nettsider på én måned

Telenor stanset over 80.000 besøk på falske nettsider på én måned

Falske nettsider er blitt noe vi alle må forholde oss til. De vokser i omfang og er ofte profesjonelt utformet. Da er det lett å bli lurt. Bare den siste måneden stanset Telenors Nettvern over 80.000 besøk på falske nettsider, slik at du kan surfe litt tryggere på nett.

I en pressemelding til ITproX skriver Telenor at de i løpet av den siste måneden har stanset over 80- tusen besøk mot falske nettsider – på én måned!

Falske nettsider er ikke noe nytt, men vi ser at omfanget øker stadig. Derfor har vi utviklet Nettvern for å gjøre den digitale hverdagen litt tryggere. Dersom du er på vei inn til en falsk nettside, får du en varselsmelding på skjermen – slik at du unngår for eksempel svindel eller unødvendig skade på mobilen eller datamaskinen

– Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Hver måned stanser Nettvern mellom 100.000 og 300.000 besøk på falske nettsider. Siden april 2019 har tjenesten stanset nærmere 2,4 millioner sidevisninger. Gjennom 2019 gikk antall sperrede sidehenvisninger imidlertid ned. Likevel har over 80.000 sidevisninger blitt stanset den siste måneden. Ifølge mobildirektøren tyder statistikken på at befolkningen er mer bevisst enn tidligere.

Falske nettsider er ikke noe nytt, men vi ser at omfanget øker stadig, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge. Foto: Martin Fjellanger.

– Vi ser at befolkningen over tid blir stadig mer på vakt, og mange har en sunn skepsis til nettsider de eksponeres for. Derfor ser vi en nedgang i antall sperrede sidevisninger. De siste fire månedene har tallene vært relativt stabile, men vi stanset likevel over 80.000 sidevisninger forrige måned alene. Denne typen svindel varierer fra uke til uke, så det er naturlig med en viss variasjon i antall varsler, sier Brown i pressemeldingen til ITproX.

Beskytter alle på Telenors nett
Nettvern er et filter som ligger i selve Telenor-nettet. Hvis du er mobilkunde hos Telenor, uavhengig om du har abonnement hos Telenor eller Talkmore, er Nettvern aktivert. De aller fleste bredbåndskundene er også beskyttet, men for dem forutsetter tjenesten at du har trådløs ruter levert av Telenor.

Siden det stadig dukker opp nye falske nettsider, er det ikke mulig å blokkere alle falske nettsider – men filteret oppdateres fortløpende.

Test: Google Nest Audio

Det har gått noen år siden vi først så Google sin først smarthøyttaler med taleassisten og nå har oppfølgeren til den populære Google Home høyttaleren kommet.

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...