Buypass samarbeider for rekordraske Korona-telt

Buypass samarbeider for rekordraske Korona-telt

Kommuner setter stadig opp flere telt for testing av Covid-19 og for å forhindre smittefare på egne legekontorer. Takket være framskritt i teknologien kan de koble opp sine nye utestasjoner mot Norsk Helsenett på få minutter.

I en pressemelding til ITproX melder Byupass at de, sammen med landets kommuner, nå gjør det mulig å sette opp mobile arbeidsstasjoner på timer. Det som før tok flere dager, gjøres nå på få minutter for å takle Korona-pandemien.

Når kommunene setter opp telt for Covid-19-testing, krever de nye utendørs legesentrene pålogging på Norsk Helsenett, med fungerende journalsystemer og godkjenning av mange nye helsemedarbeidere på høyeste autentiseringsnivå. Det nye samarbeidet mellom Buypass og Pridok fjerner den digitale flaskehalsen.

Teltene som settes opp rundt i norske kommuner krever mange nødvendige dataløsninger for registrering av pasienter slik at myndighetene får innsikt i spredningen og klarer å forebygge det. Vanligvis må man benytte vanskelige remote desktop-løsninger for dette, men det er lite egnet for situasjonen vi nå opplever og noe av grunnen til at mange norske leger skyr hjemmekontor. Med Norges første web-baserte journalsystem, unngår vi dette, og gjør at kommunene kan sette opp mobile infeksjonslegevakter på få minutter

– Jørgen Gilberg i Pridok.

I Lier kommune jobber det nå 16 helsemedarbeidere i deres telt. Der gjør de både testing av pasienter for koronavirus, men tilbyr også normale legekonsultasjoner for de som kan være smittet, for å unngå smittefare for det vanlige legekontoret.

Både Lier og Lillehammer har tatt i bruk løsningen på sine mobile legevakter og flere kommuner og legesentre står i kø. Pridok har tilgang til Norsk Helsenett via nettleseren uten bruk av VPN eller andre løsninger. Legesentre som bruker løsningen unngår dermed behovet for direkte tilknytning til Norsk Helsenett selv. Da Korona-viruset ble kjent fikk de også Norsk Helsenett til å få på plass en hastegodkjennelse av deres nettbaserte e-reseptmodul.

De aller fleste leger bruker Buypass smartkort for autentisering og gjennomfører mange signeringer om dagen. For å spare tid benytter man her den mobilbaserte løsningen Buypass ID i mobil.