Produkttest: eMeet OfficeCore M2

Med konkurrenter som Jabra og Poly har kinesiske eMeet ambisjoner om å imøtekomme et voksende behov for møteroms utstyr som enkelt kan skaleres fra hjemmekontor til SMB-møterom

Tidligere i vår fikk vi en henvendelse fra kinesiske eMeet som smått har begynt å ta det nordiske forbrukere inn i sitt markedsområde. Spørsmålet var enkelt; kunne vi tenke oss å teste den nye eMeet OfficeCore M2. Vi er ikke vanskelig å be, men er dette den revolusjonen vi har håpet på?

Takk til eMeet for fremskaffelse av testenhet.

Design

Selve OfficeCore M2 minner oss sterkt om et produkt vi har testet tidligere, nemlig Jabra Speak 710. Den har det samme runde designet, men uten integrert stativ for stående stilling og ingen naturlige oppbevaringssteder for USB audiodongle.

Selv om brukergrensesnittet er tiltalende og brukervennlig for mobiltelefoner, er den ikke støttet opp mot samhandlingsprogrammer som for eksempel Microsoft Teams. Ringer på det Pcen, må du svare på Pcen – knappen er mest til pynt.

Bak et gummideksel finner vi feste for å feste tyverisikring samt mini Jack for ekstra lyd inn- og utganger. Selvsagt, sammen med USB-C kabelen for lading og kablet tilkopling mot PC/MAC.

I bruk

Som nevnt innledningsvis designavsnittet er dette en portabel konferansehøyttaler som er designet for bruk på kontorer og møterom med inntil 8 personer. Eller, det vil si, den markedsføres med inntil 10 – dersom du kjøper to enheter og brokopler dem.

Selv om OfficeCore M2 har en medfølgende dongle for bruk mot PC/Mac, støtter den også  blåtanntilkopling. Hvilken protokoll spør du? Det spør også vi oss om, for det er ikke nevnt noe på produktets nettside sjekker du den medfølgende brukermanualen får vi vite at det er Blåtann 4.2 med inntil 20 meters rekkevidde som er gjeldende.

Sammen med produktet følger det med et elegant oppbevaringsetui, men også her skofter det på sentrale detaljer: Det er ingen oppbevaring for USB-C kabel eller USB-dongel. Brukergrensesnittet er I seg selv veldig intuitiv hvor du kan bytte mellom flere inngangskilder, legge på / besvare samtaler, deaktivere mikrofon, hurtigtast for personlige assistenter (Cortana, Siri og Google-assistenten) samt en egen dedikert knapp for å aktivere/deaktivere AI støydemping.

Vel, intuitiv til den grad at mute- knappen virker ikke mot Teams, og det gjør for så vidt få av de andre knappene ellers også.

Når det gjelder lydkvalitet for både vår- og motpartens deg er det derimot lite å utsette på OfficeCore M2 som leverer bra. At den kan benyttes som en bærbar musikkhøyttaler er et pluss i margen, men det er på ingen måte dette produktet er ment å brukes som.

Velger du å benytte den som en portabel reisevenn uten tilgang til ekstern strømforsyning skal batteriet vare i inntil 12 timer. Etter en full var det fremdeles mer å gi, men vi fikk aldri satt 12-timerstesten virkelig på prøve

Konklusjon

Med en pris på noe over to-tusen kroner hos utvalgte forhandlere, er dette en relativt rimelig investering både for hjemmekontoret- vel som mindre møterom. Produktets design skjemmer ingen, men til gjengjeld er det detaljer som manglende oppbevaring for USB-kabler samt dongler som trekker ned.

At produktet ikke er optimalisert for grensesnittet til Teams er trolig det største minuset ved produktet, noe vi håper eMeet vil komme med en snarlig oppdatering på.

Vår vurdering

70 / 100 poeng
Design

70%

I bruk

65%