Utstyr for hjemmekino-entusiasten

Asus er på hugget med lansering av nye produkter for tiden, og det er ikke bare spillentusiastene som blir prioritert. Produkter som passer sammen med HTPCen eller TVen din er på vei.

Asus’ fabrikker lager produkter i et bredt spekter innenfor PC-verdenen, og her er siste nytt for de av dere som tenker på underholdning i stuen.

Asus Xonar – Lydkort med lav profil

Asus Xonar HDAV1.3 Slim er verdens første lydkort som har støtte for HDMI 1.3 og sertifiseringer for PAPS (Protected Audio Playback System) og AACS (Advanced Access Content System), som muligjør avspilling av HD-lyd fra Blu-ray-plater uten at lyden blir komprimert ned til DVD-kvalitet. Det vil si at avspilling av digitale lydformater som Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio skjer uten forringelse. Lydprosessoren, AV200, gjør at lydkortet kan sende lyd i høyeste kvalitet i 7.1-surround, og med HDMI-utgangen får du også i tillegg overført bilde i 1080/24p (24 bilder i sekundet) over til TVen.

Det at lydkortet er bygget i lav profil gjør at du skal kunne bruke det i dem aller minste HTPC-kabinettene uten de helt store problemene.

Hovedfunksjoner:

  • Støtte for DTS-HD, Dolby TrueHD og Dolby Digital Plus, opptil 192Khz i 24bit til 7.1-system.
  • Håndterer Blu-ray-lyd uten nedkomprimering
  • Støtter avspilling av film i 1080p med 24 bilder i sekundet
  • Sender både lyd og bilde via én HDMI-kabel

Spesifikasjoner:

Pris i norge er ventet å være på rundt 1600kr. Når det finnes i butikkene er desverre ikke nevnt.

O!Play mediasenter

Mediasenteret med det kryptiske navnet Asus O!Play HDP-R1 er den første i O!Play-serien til Asus og er ment til å plasseres i stuen for å sømløst kunne spille av filmer i full HD (1080p). Den støtter et bredt spekter av mediaformat, som MPEG1/2/4, X264, H.264, VC-1 og RM/RMVB. Mediasenteret sies å være den første av sitt slag med støtte for såpass mange format.

O!Play støtter også avspilling av musikk, hvor du kan velge tilfeldig avspilling av dine mange sanger eller at sangene skal komme kronologisk. Du kan i tillegg vise dine feriebilder til venner og bekjente direkte på TVen.

Mediasenteret krever at du enten har en ekstern disk tilkoblet, eller at du har en PC tilgjengelig via nettverk, for at du skal kunne spille av filmer og musikk, eller vise bilder. Tilkobling av eksterndisk gjøres via en eSATA-kabel, mens PC kobles til via trådet nettverk. Dette gjør at du slipper å overføre materialet til mediasenteret for at du skal kunne benytte deg av det.

Spesifikasjonene er som følger:

Pris og lansering av O!Play er enda ukjent.