Del 4: Migrer din filserver til Office 365

Del 4: Migrer din filserver til Office 365

Etter en kort pause fra migreringsguiden er vi på plass med del fire og trolig den mest avgjørende delen av jobben. Forberedelser og selve migreringen.

For de av dere som ikke har fått med seg det grunnleggende forarbeider, grunnoppsettet eller sikringen som bør bære på plass, ta gjerne en titt på del 1, del 2, og del 3. For de som har kommet så langt, eller de som bare ønsker “the deal” er dette guiden for deg.

Sett rettigheter og migrer

Hvorfor gå rundt grøten og lage en guide lengre enn den strengt talt trenger å være. Husker du servicekontoen vi opprettet tidligere i guiden? Sørg for at denne er SharePoint Online administrator og har tilgang til filområdene som skal migreres.

Sett rettigheter og migrer. Skjermbilde: ITpro.no

Som illustrert med PowerShell over; rødt gir og fjerner rettigheter til servicekonto. Gul registrerer og genererer selve migreringsjobben.

Skriptet må kjøres på maskinen hvor SharePoint Migration Tool er installert, og selvsagt, dette må ikke gjøres med skript, man kan gjøre det grafisk. Bare husk å ta bort rettighetene i ettertid for å etterkome regulative krav.

Ønsker du å migrere fellesområder, husk struktur. Dersom du benytter Microsoft Teams, kan “General” benyttes som et siste parameter i migreringsfilen for å legge filene inn i den generelle Teams kanalen.

 

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...