Del 4: Migrer din filserver til Office 365

Del 4: Migrer din filserver til Office 365

Etter en kort pause fra migreringsguiden er vi på plass med del fire og trolig den mest avgjørende delen av jobben. Forberedelser og selve migreringen.

For de av dere som ikke har fått med seg det grunnleggende forarbeider, grunnoppsettet eller sikringen som bør bære på plass, ta gjerne en titt på del 1, del 2, og del 3. For de som har kommet så langt, eller de som bare ønsker «the deal» er dette guiden for deg.

Sett rettigheter og migrer

Hvorfor gå rundt grøten og lage en guide lengre enn den strengt talt trenger å være. Husker du servicekontoen vi opprettet tidligere i guiden? Sørg for at denne er SharePoint Online administrator og har tilgang til filområdene som skal migreres.

Sett rettigheter og migrer. Skjermbilde: ITpro.no

Som illustrert med PowerShell over; rødt gir og fjerner rettigheter til servicekonto. Gul registrerer og genererer selve migreringsjobben.

Skriptet må kjøres på maskinen hvor SharePoint Migration Tool er installert, og selvsagt, dette må ikke gjøres med skript, man kan gjøre det grafisk. Bare husk å ta bort rettighetene i ettertid for å etterkome regulative krav.

Ønsker du å migrere fellesområder, husk struktur. Dersom du benytter Microsoft Teams, kan «General» benyttes som et siste parameter i migreringsfilen for å legge filene inn i den generelle Teams kanalen.

 

Test: Huawei Watch GT Runner

Huawei er i vinden med smartklokker og siste tilskudd er en suveren klokke med lang batteritid, mer presis pulsmåling, optimalisert for trening og løping, samt støtte for eksternt pulsbelte.