Slik gjør du bakgrunnen uskarp i Teams

Slik gjør du bakgrunnen uskarp i Teams

Nå som Teams er en av de viktigste møteplattformene for alle med hjemmekontor, er det greit å vite at du kan fjerne eventuelle rotete omgivelser automatisk i Teams.

Dette er en funksjon som har ligget i Teams et par år, og bruker Artificial Intelligens til å filtrere ut bakgrunnsbildet i en samtale eller møte. Dette er en veldig nyttig funksjon som gjør at du slipper å tenke på om det ligger en stor kleshaug eller papirmølle på stolen bak deg, eller barn som løper rundt.

Vi husker vel alle professor Robert Kelly som uheldigvis ble noe ufrivillig berømt etter å ha deltatt på BBC i en samtale om Sør-Korea via videolink fra hjemmekontoret, mens barna hans kom inn på rommet, etterfulgt av kona i en voldsom fart for å få barna ut av kontoret. Se videoen her om du ikke husker.

Her er en illustrasjon av hvordan denne episoden kunne sett ut med uskarp-funksjonen i Microsoft Teams: 

Slik får du uskarp bakgrunn i Microsoft Teams

Det er ganske enkelt å få uskarp bakgrunn i Teams, og du kan gjøre dette både før en samtale, eller mens du er i en samtale.

  • Før en samtale: Ved siden av video-ikonet er det en lille bryter (nummer to fra venstre). Klikk på bryteren for å gjøre bakgrunnen bak deg uskarp.
  • Under en samtale: Hold musepekeren over den nederste delen av Teams-skjermen, og klikk på “….”-ikonet. Derfra velger du “blur my background”.
Før du logger på et møte, kan du klikke på denne bryteren for å gjøre bakgrunnen uskarp, og rette fokuset mot deg selv.

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?