Slik gjør du bakgrunnen uskarp i Teams

Slik gjør du bakgrunnen uskarp i Teams

Nå som Teams er en av de viktigste møteplattformene for alle med hjemmekontor, er det greit å vite at du kan fjerne eventuelle rotete omgivelser automatisk i Teams.

Dette er en funksjon som har ligget i Teams et par år, og bruker Artificial Intelligens til å filtrere ut bakgrunnsbildet i en samtale eller møte. Dette er en veldig nyttig funksjon som gjør at du slipper å tenke på om det ligger en stor kleshaug eller papirmølle på stolen bak deg, eller barn som løper rundt.

Vi husker vel alle professor Robert Kelly som uheldigvis ble noe ufrivillig berømt etter å ha deltatt på BBC i en samtale om Sør-Korea via videolink fra hjemmekontoret, mens barna hans kom inn på rommet, etterfulgt av kona i en voldsom fart for å få barna ut av kontoret. Se videoen her om du ikke husker.

Her er en illustrasjon av hvordan denne episoden kunne sett ut med uskarp-funksjonen i Microsoft Teams: 

Slik får du uskarp bakgrunn i Microsoft Teams

Det er ganske enkelt å få uskarp bakgrunn i Teams, og du kan gjøre dette både før en samtale, eller mens du er i en samtale.

  • Før en samtale: Ved siden av video-ikonet er det en lille bryter (nummer to fra venstre). Klikk på bryteren for å gjøre bakgrunnen bak deg uskarp.
  • Under en samtale: Hold musepekeren over den nederste delen av Teams-skjermen, og klikk på “….”-ikonet. Derfra velger du “blur my background”.
Før du logger på et møte, kan du klikke på denne bryteren for å gjøre bakgrunnen uskarp, og rette fokuset mot deg selv.

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...