Del 2: Migrer din filserver til Office 365

Del 2: Migrer din filserver til Office 365

Grunnarbeidet er nå overstått, nå begynner planleggingen

Nå som Del 1 er gjennomført begynner vi evalueringen av filområdene som skal migreres. Som nevnt i første del, inneholder en slik arbeidsfil også filstien til hvor data skal migreres fra samt en websti til hvor data skal migreres til.

Import CSV

For å kunne gjennomføre en vellykket migrering, må filområdet analyseres for følgende;

I ekstreme tilfeller har undertegnede sett hjemmeområder med flere hundrede gigabyte med private bilder (.raw- filer tar fort 25mb pr. fil). Samle dette i en rapport som sier noe om hvor mye data som skal migreres, samt hvilke filer som ligger der.

En enkel webinstaller kjører inn det (meste) du trenger

Et eksempel på analyseverktøy som kan benyttes er et script utviklet av Olav Tvedt og Reidar Johansen, men prinsippet kan gjøres simplere enn som så.

Importer CSV- filen du har skapt og benytt verdi c1 til å traversere den enkelte filsti for filer med feil.

Sørg da for å ikke ha for mange linjer i denne CSV filen. hvorfor spør du? Det kan ta uker dersom du analyserer store datasett. Å avgrense dette til en fornuftig og håndterbar mengde er derfor anbefalt. Sa jeg uker? Måneder, om båndbredden ikke spiller på lag!

Et eksempel på dette vil være noe slikt;

$csvItems = import-csv c:\tools\home.csv -Header c1

function Get-Size {
param([string]$pth)
"{0:n2}" -f ((gci -path $pth -recurse | measure-object -property length -sum).sum /1mb) + " mb"
}

ForEach ($item in $csvItems.c1) {
  if (Test-Path $item) {
  $size = Get-size $item
  $d += $item ; " + $size + "`r`n" 
  Write-Host $item '--' $size
  }
  else {
  Write-Host $item " Fails"
  $d += $item + " fails" + "`r`n"
  }
}
$d | Out-File C:\logs\Home.csv

Tilsvarende vil man kunne traversere filområdet for filer man ikke ønsker å migrere – eller som vi skal se senere – slette.

Rett vekrøty for rett… migrering

Som utgangspunkt er SharePoint Migration Tool et fullgodt verktøy for å migrere filer fra filserver og SharePoint on-premises til SharePoint Online (og dermed også OneDrive for Business)

Rett verktøy er viktig – Foto: Pixabay

Det finnes gode argumenter for å benytte tredjepartsverktøy som Quest Migration Manager eller Sharegate. Verdien til tredjepart kommer mest til nytte dersom en ønsker å flytte informasjon internt i en tenant (eksempelvis fra én SharePoint site til en annen), laste ned data fra en site eller gjennomføre en tenant til tenant migrering. Ikke noe fremmed i disse kommunesammenslåingsdager.

Men for å oppsummere, primært er SharePoint Migration Tool å foretrekke hvis dette er mulig.

Installer nødvendige verktøy

Sammen med migreringsverkøtyet du velger fra kapittelet over, er det også nødvendig å Installere SharePoint Online PowerShell module på migreringsserveren da selve migreringsjobben og eventuelle forarbeid vil kreve dette. Benytter du tredjepartsverktøy for jobben vil flere av disse installere sine moduler automatisk.

I neste post vil vi gå over et sterkt anbefalt steg før selve migreringsjobben påbegynner, men som i seg selv ikke har noe med filmigreringen å gjør. Vi snakker sikkerhet, sikkerhet og brukervennlighet.

Del 3: Migrer din filserver til Office 365

ITproX.no legges ned

Etter snart 22 år i drift, legges nettstedet ITproX.no ned. Vi ser tilbake på en fantastisk tid og takker våre trofaste lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere.

Test: Philips 27E1N5600HE

5000-serien fra Philips Monitors ønsker to nye produkter velkommen: 27E1N5600HE – 27″ (68,6 cm) og 24E1N5300HE – 24 (23,8″ / 60,5 cm diag.). Introduksjon Det er dags for å sette storebror på pulten for en skikkelig...

Test: Phillips 24E1N5300HE

Introduksjon Phillips har nylig lansert to skjermer i deres 5000 serie. Det er en 24 tommers og en 27 tommers skjerm som innehar alle de viktigste funksjoner en ønsker deg av en kontor-skjerm i...

Test: Philips 243s1

Nederlandske Philips har i en årrekke gitt oss mye forbrukerelektronikk og har en stor portefølje av skjermer og tv-er. Det begynner å bli ganske lenge siden de først lanserte sin ekte flatskjerm-tv tilbake i...