Avløser for fjernkontrollen?

Utviklet til Xbox Project Natal, en bevegelsessensor og stemmegjenkjenner utviklet av Microsoft for Xbox, kommer snart i butikkhyllene. Project Natal skal kunne registrere dine bevegelser ved hjelp av sensorer og utføre handlinger basert på det dem “ser”, mens mikrofoner skal gjenkjenne det du sier og utføre kommandoer slik.

Flere bruksområder

Microsoft ser også for seg at dette kan forenkle bruken av utstyr som er avhengig av fjernkontroller en gang i fremtiden, og ikke bare til lek og morro. Ved å videreføre dette konseptet til TVen ser de for seg at Natal skal kunne gjenkjenne personene i rommet, både på utseende og med stemmer, og på det viset “vite” interessene deres og videre tilpasse innholdet på skjermen etter det. Ved å vifte litt med hånden skal du ha muligheten til å for eksempel starte en film, skifte kanal og mye mer. Altså skal dette fungere som en videreføring av dagens fjernkontroller. I følge Microsoft kan Project Natals teknologi være like revolusjonerende for TV-opplevelsen som det fjernkontrollen var da den kom. Her er en liten reklamevideo som viser mulighetene til Project Natal:
Project Natal er virkelig nyskapende, og dagens fjernkontroll begynner å “dra litt på åra”, men spørsmålet er om hvermannsen er interessert i å gestikulere foran TVen for å få den til å lystre.]]>