Hvordan bruke Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes.com.

Installere Malwarebytes Anti-Malware

Når nedlastningen er fullført så starter du opp ved å dobbeltklikke på setup-filen som heter mbam_setup. Første bilde ber deg om å velge språk, og her velger du norsk (om ikke annet er ønskelig). Videre så er du klar for å gå gjennom installasjonsveiledningen. Dette er en helt alminnelig installasjonsprosess, men vi viser deg allikevel stegene. Ved første bilde velger du bare Neste. Malwarebytes Anti-malware 001 På neste bilde så må du lese gjennom og akseptere lisensbetingelsene, før du kan trykke Neste. Malwarebytes Anti-malware 002 På neste bilde så blir du bedt om å velge installasjonssted. Dette er noe man bare kan la stå som standard, med mindre man vil installere programmet i en annen mappe. Man kommer videre ved å trykke Neste. Malwarebytes Anti-malware 003 Neste bilde lar deg forandre navn på snarveien til programmet. Dette er noe man normalt sett ikke trenger å gjøre, og man kan bare trykke Neste for å komme videre. Malwarebytes Anti-malware 004 Videre så kan installasjonsprogrammet lage snarveier til deg, både på skrivebordet og nede på hurtigstart-linjen. Ikon på skrivebordet er standard, men man kan fjerne haken her om man ikke ønsker et ikon på skrivebordet, eller man kan huke av begge boksene om man ønsker snarvei både på skrivebordet og på hurtigstart-linjen. Neste for å komme videre. Malwarebytes Anti-malware 005 Du har nå kommet fram til siste steg før installasjonen kan fullføres. Her vil du få en oversikt over oppsettet du har valgt så langt. Trykk Installér for å starte installasjonen. Malwarebytes Anti-malware 006 Videre er det bare å la installasjonsprogrammet jobbe til det er ferdig. Følgende bilde vil dukke opp når installasjonen er fullført. Her kan du velge å aktivere en prøveversjon av Malwarebytes Anti-Malware Premium, noe vi velger å ikke gjøre. Trykk Ferdig for å fullføre installasjonen og starte opp Malwarebytes Anti-Malware. Malwarebytes Anti-malware 007

Kom i gang med Malwarebytes Anti-Malware

Du har nå fullført installasjon av Malwarebytes Anti-Malvare, og er klar for å starte et søk etter såkalte infiserte objekter på din maskin. Infiserte objekter vil si filer og andre ting på din pc som kan være infisert av spyware og malware, som vi ønsker å fjerne med dette programmet.

Hvordan bruke programmet?

Malwarebytes Anti-malware 008 Det første bildet som møter oss ved oppstart av programmet er dette. Hver gang du starter programmet anbefaler vi at du oppdaterer malware-definisjoner, ved å klikke på Oppdater nå. Da vil det bli lastet inn sikkerhets- og programvareoppdateringer.

Utføre trusselskann

Etter oppdatering av programmet kan du enkelt trykke på Skann nå. Da vil det bli gjennomført en trusselskanning. Den skanner gjennom alle steder malware er kjent for å være skjult, inkludert minne, oppstartsobjekter, registeret og filsystemobjekter. Trusselskanning tar fra 20 minutter og opp mot 2 timer, avhengig av maskinytelsen din og hvor mange filer som ligger på den. Malwarebytes Anti-malware 009 Det første bildet som møter oss er dette. Her vil jeg anbefale alternativet “Utfør en full skann”, noe som kan ta alt ifra 20 minutter til opp imot 2 timer. Dette er avhengig av maskinytelsen din, og hvor mange filer som ligger på den. Mens trusselskanning pågår kan du gjerne lese avisen og ta en kaffekopp, men du kan også benytte datamaskinen samtidig. Skanningen tar dog noe tid, og bruker en del ressurser på maskinen, så du vil kunne oppleve at maskinen blir treg å bruke underveis.

Skanning fullført

Når skanningen er fullført, vil bildet du får opp forhåpentligvis vise at ingen objekter er infisert. Du vil se hvor lang tid skanningen har tatt, og hvor mange elementer som er skannet igjennom. Malwarebytes Anti-Malware 010 Dersom skanningen har avdekket infiserte objekter, vil du få melding om dette, og en oversikt over de mistenkelige objektene. Her vil du da få mulighet til å fjerne disse. Merk alle infiserte objekter og trykk Fjern valgte. Om maskinen har mange infiserte objekter, vil maskinen kreve en omstart etter rensingen. Du vil nå ha en raskere PC, samtidig som den er fri for både uønskede programmer og at andre kan sitte å stjele informasjon fra deg. OBS: Husk at gratisversjonen av Malwarebytes Anti-Malware ikke på noen måte er en erstatning for et aktivt antivirusprogram, fordi den ikke har sanntidsbskyttelse. Det er allikevel et kraftig og meget godt tilleggsprogram som finner mye malware og spyware som andre antivirusprogram ofte ikke finner. [icon name="download" class="" unprefixed_class=""] Last ned Malwarebytes Anti-Malware, her: Malwarebytes.com.]]>