Creative Cloud fra Adobe

Adobe lanserer Creative Cloud, hvor man via skyen tilbyr tilgang til alle de nye CS6-programmene og en rekke andre kreative verktøy.

Adobe Creative Cloud fungerer på en litt annen måte enn vi er vant til. Istedenfor å kjøpe lisens, tegner man et medlemskap og man kan laste ned alle de nye CS6-programmene etter ønske – uavhengig av tid og sted. Creative Cloud gir samtidig brukerne mange fordeler, ved at man kan oppbevare, synkronisere og dele sine arbeidsfiler via skyen.

Som medlem av Creative Cloud, får man også tilgang til to nye HTML5-produkter, Adobe Muse og Adobe Edge Preview, samt mulighet til å arbeide videre på Creative Cloud-filer opprettet med tablet-apps i for eksempel Photoshop Touch. I tillegg kan man også med Creative Cloud enkelt ”hoste” og administrere nettsider.

Adobe vil løpende oppdatere Creative Cloud og gi adgang til nye applikasjoner og tjenester som for eksempel publisering fra nettbrett. Denne tjenesten blir lansert senere i år.

Arbeid kreativt hvor og når du vil

Adobe Creative Cloud

Et Creative Cloud-medlemskap gir tilgang til populære CS6-programmer som Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects, Flash Professional m.fl.

Som medlem drar man også fordel av integrasjon med Adobes touch-applikasjoner til nettbrett, som Photoshop Touch og Adobe Ideas, som allerede er tilgjengelig og Adobe Collage, Adobe Debut og Adobe Proto, som snart er klare for iPad.

Med disse applikasjonene får du som bruker adgang til kreative verktøy, som er inspirert av CS-produktene og gjør det enkelt å arbeide videre på egne prosjekter via Creative Cloud – uansett hvor man befinner seg.

Fildeling og synkronisering via skyen

Den nye desktop-applikasjonen Adobe Creative Cloud Connection, gjør det enkelt å synkronisere, dele og oppbevare filer, uansett om man arbeider på mobile enheter eller stasjonære datamaskiner.

For eksempel kan man jobbe med en fil i Photoshop Touch på iPad ´en og den vil automatisk synkroniseres via Creative Cloud-kontoen med din Mac eller PC. Et Creative Cloud-medlemskap inkluderer opp til 20 GB lagringsplass og det vil snart bli mulig å kjøpe mer lagringsplass.

Creative Cloud gjør det enkelt å utvikle nettsider og applikasjoner

Creative Cloud gir også medlemmene adgang til Adobe Typekit, et nettbasert skriftbibliotek med 700 skrifttyper til webdesign.
Integrasjonen mellom Adobe Muse, Typekit samt hosting-muligheter gjør det enklere å lage gode nettsider, og snart vil man som medlem også kunne publisere magasiner og brosjyrer til iPad, iPhone og Android-enheter.

I de kommende månedene vil Creative Cloud blant annet bli oppdatert med Adobe Photoshop Lightroom 4, Digital Publishing Suite (Single Edition) og den fulle versjonen av Adobe Edge.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Creative Suite 6-produktene og Adobe Creative Cloud kan forhåndsbestilles nå og er tilgjengelig innen 30 dager.

Et års medlemskap av Creative Cloud koster 390kr måneden, mens man kan kjøpe løpende tilgang for 590kr måneden. Adobe tilbyr et introduksjonstilbud på 240kr måneden for kunder som allerede har kjøpt CS3, CS4, CS5 og CS5.5.