ESET med sikkerhetspakke til alle Android-enheter

Smarttelefonen er og brukes primært som en liten datamaskin og bør beskyttes deretter, både for bedrifter og private mener programvareutvikleren.

ESET, en utvikler av sikkerhetsløsninger for både bedrifts- og privatmarkedet, slapp for litt siden sin nye sikkerhetspakke til Android. De mener at en av de største sikkerhetstruslene for både privatbrukere og virksomheter i dag er den økende bruken av smarttelefoner og nettbrett, og at dette bør tas hensyn til før skaden er skjedd.

En liten datamaskin, ikke en mobiltelefon

ESET påpeker at smarttelefoner lagrer og aksesserer ikke bare personlige data, men også virksomhetskritiske data – i stor grad de samme dataene man har tilgang til gjennom stasjonære maskiner og laptoper.

– Fortsatt oppfatter mange smarttelefonen primært som en mobiltelefon, og ikke en liten datamaskin, noe den i realiteten er. Mange er derfor heller ikke tilstrekkelig oppmerksom på risikoen og muligheten for tap av sensitive data. Det er på tide at nordmenn, både privat og i jobbsammenheng, sikrer sine smarttelefoner og nettbrett, sier Christian Teien Sørensen, Norgessjef i Eurosecure, som representerer ESET i Norge og Norden.

Den nye løsningen fra ESET beskytter ikke bare mot skadevare med dets unike oppførselsbaserte deteksjon, men tilbyr også beskyttelse av personlige og virksomhetskritiske data ved tap eller tyveri av mobilen eller nettbrettet. Robert Lipovsky, gruppeleder for ESET Security Intelligence Team.

Med funksjoner som SIM-kortverifisering, fjernsletting og -låsing, antityveri-system med GPS-lokalisering og SMS/MMS-antispam skal det være enkelt å beskytte sin enhet.

Viktig både for privatpersoner og bedrifter

Rovert Lipovsky

Robert Lipovsky, gruppeleder for ESET Security Intelligence Team

– Trusselbildet for mobile enheter har økt drastisk den siste tiden. Det er først og fremst to ting som er helt vesentlig å være oppmerksom på i den sammenheng. For det første må man sørge for å beskytte den mobile enheten mot skadelig kode. Det finnes blant annet flere eksempler på applikasjoner for nedlasting som enten er falske, eller inneholder uønsket kode. Samtidig er det viktig å tenke på den generelle sikkerheten ved tyveri eller tap. Vi bruker smarttelefonene og nettbrettene til jobb-epost, privat-epost, tilgang til trådløse nettverk, sosiale medier og mye mer. Uten tyveribeskyttelse kan nær sagt hvem som helst få tilgang til dine private data, sier Anders Nilsson, sikkerhetsekspert i Eurosecure, og fortsetter:

– Trenden med å ta med private enheter til bruk på jobben (Bring Your Own Device – BYOD) er utvilsomt utslagsgivende for hvordan trusselbildet utvikles. For de datakriminelle er dette et viktig marked med tanke på den omfattende informasjonen som ligger på de mobile enhetene, ikke minst ettersom nettopp disse enhetene brukes både til jobb og privat.

Gratis prøveperiode

ESET Mobile Security kan brukes på alle Android-baserte nettbrett og smarttelefoner, og loves å være ressursgjerrig. Programvaren er tilgjengelig blant annet på norsk, og kan prøves gratis i 30 dager fra Google Play.

  ITpro anbefaler så klart å ha tilstrekkelig beskyttelse mot virus og datatyveri på alle dine digitale enheter.