Slik installerer du Windows 8 fra USB

Windows 8 Release Preview er tilgjengelig for nedlasting, og jeg er sikker på at mange har lyst til å prøve det. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan installere dette operativsystemet fra en USB-disk.

Ved å installere et operativsystem via en USB-enhet, slipper du å brenne ut en DVD, samtidig som det er raskere.

Det første vi gjør, er å laste ned Windows 8 Release Preview. Videre trenger du også å laste ned Windows USB/DVD Tool (som også fungerer med Windows 8 )

Når dette er på plass, trenger du en USB-enhet med minimum 4 GB ledig plass, før vi kan sette igang prosessen.

  1. Installér Windows 7 USB Tool og start programmet. Du blir deretter spurt om å lokalisere ISO-filen til Windows 8 som du lastet ned tidligere.

    Trykk på Browse, og finn frem ISO-filen til Windows 8 på harddisken din.
  2. I neste steg vil du bli spurt om å velge enheten du vil bruke. Her kan du selvfølgelig også velge DVD, men vi skal for denne gangen velge USB-enheten. Når enheten velges, vil du bli spurt om å formatere enheten, noe som medfører at alt på USB-enheten vil bli slettet. Pass på at du har tatt backup dersom du har noen filer på den som du vil beholde.
  3. Når dette er gjort, vil programmet starte å lage ISO-bildet på USB-enheten, og før du vet ordet av det, er du klar for å starte installasjonsprosessen.

Du har nå en kopi av Windows 8 Release Preview på en USB-enhet. Neste steg nå er å starte opp datamaskinen din med USB-enheten tilkoblet. De fleste ny datamaskiner vil forsøke å starte opp fra USB-enheten før harddisken, så denne prosessen bør starte automatisk.

Enkelte datamaskiner krever at du endrer oppstarts-rekkefølgen ved å trykke F8 (varierer i henhold til maskintype) ved oppstart, og velge USB-enhet.

Ved oppstart via USB-enheten er du klar til å å installere Windows 8 på normalt vis.

Last ned Windows 8 Release Preview her