Slik infiserer PDF-filer deg

Tallrike sikkerhetshull gjør at både PDF-filer, Word-dokumenter og mange andre filtyper kan være like farlige som exe-filer.

De fleste nettbrukere i dag med litt erfaring vet at de aldri uten videre skal åpne exe-filer som detter ned i innboksen. Men PDF-filer, Word-dokumenter og andre tilsynelatende uskyldige filtyper kan være minst like farlige, spesielt dersom programmene dine ikke er oppdaterte.

PDF-filer og andre dokumenter kan nemlig utnytte tallrike sikkerhetshull i programmer som Adobe Reader og Microsoft Word, som kan lures til å laste ned og kjøre ondsinnet programvare. Alt som skal til er et dobbeltklikk på en tilsynelatende uskyldig fil, og du er infisert.

Nye sikkerhetshull dukker opp hele tiden, men de fleste tettes veldig raskt. Husk derfor å alltid holde programmene dine oppdaterte, ikke åpne filer fra kilder du ikke stoler på, og fremst av alt, bruk antivirusprogramvare!

Sikkerhetsselskapet Sophos har laget en video som går gjennom hva som skjer idet du dobbeltklikker på en infisert PDF-fil:

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...