Ny og kraftig HTML5 applikasjonspakke fra Adobe

Adobe lanserer Edge Tools & Services, en ny pakke med verktøy og tjenester, som gjør det enklere for designere og utviklere at skape kreativt og dynamisk innhold til nett og applikasjoner med HTML5, CSS3 og JavaScript.

Adobe satser nå tungt på HTML5-standarden, slik at designere enklere kan utvikle kreativt nettinnhold, tilpasset både datamaskiner og mobile enheter. Med Edge Tools & Services tilbyr Adobe en samlet pakke med HTML5, JavaScript og CSS3-verktøy, som effektiviserer utviklingen av kreativt innhold og samtidig gir nettsider et mer dynamisk uttrykk.

 Vi er opptatt av å gi utviklerne verktøy som trengs for å løfte nettet til neste utviklingstrinn.
Derfor tilbyr vi Edge Tools & Services-pakken gratis til alle Creative Cloud-abonnenter inklusive 1.0 versjonen av Edge Animate
– Johan Lopes, Team Leader og Web Business Development Manager, Adobe nordic.

Edge Tools & Services-pakken forventes å koste ca. 2.800 kr., og flere av programmene i Edge Tools & Services er tilgjengelige fra i dag, bl.a. full versjon av Edge Animate 1.0, som i følge Adobe selv har over en halv million brukere allerede har lastet ned som preview-version. I tillegg er Adobe Edge Inspect 1.0 (tidligere kjent under navnet “Shadow”), Adobe PhoneGap Build 1.0 samt Adobe Edge Web Fonts nå også tilgjengelige.

Adobe samarbeider med open source-miljøet

Adobe lanserer også sammen med Edge Tools & Services en rekke tiltak, som i samarbeid med forskjellige open source-miljøer skal gjøre internett mer uttrykksfullt. Det dreier seg blant annet om, at webdesignere nå kan lage mer innbydende og interaktive onlinemagasiner takket være CSS Regions og CSS Exclusions. Også innen typografi og filmatiske effekter, blir elementer av CSS brukbart for flere, og nye CSS-filtre i Chrome Canary flytter standarder for visuelle effekter.

Fra i dag har designere og andre bedre muligheter til å slippe kreativiteten fri og realisere egne idéer
– Johan Lopes, Adobe nordic

Adobe har også bidratt til utviklingen innen open source-prosjektet FreeType, som setter nye standarder for fonter på mobile enheter.
Adobe Edge er intuitive verktøy for fremtidens webdesignbehov

Adobe Edge er nå Adobes hovedbrand for verktøy og tjenester, til utvikling av dynamisk, mobilt innhold og applikasjoner med HTML, CSS og JavaScript til fremtidens browsere og mobile enheter.
Edge Tools & Services komplementerer Adobe Dreamweaver CS6 – markedets ledende verktøy for nettsideproduksjon.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Edge Tools & Services er nå gratis tilgjengelig via Adobe Creative.
Som selvstendig produkt forventes Edge Animate etter en introduksjonsperiode å koste ca. 2.800 kr eller ca. 85 kr. i måneden, dersom man velger å abonnere.

 Mer informasjon om Adobe Edge Tools & Services – kan du lese på Adobe sine hjemmesider

Kortomtale: Kingston HyperX SoloCast

Med podkast serien til Blåskjerm Brødrene har vi brukt mange forskjellige metoder for innspilling, alt fra eksepsjonelt godt utstyr til mobiltelefon. Vi tester HyperX SoloCast