Dell blir med på tommel-PC-markedet

Det blir stadig flere aktører som vil være med på trenden å lage datamaskiner på størrelse med en tommelfinger, som enkelt kan koples til en dataskjerm eller TV via HDMI-porten. Nå hopper også Dell på bølgen.

Produktet heter “Project Ophelia” og vil bli lansert i juli 2013 til en pris på rundt 100 dollar. Den har innebygget Wi-Fi for tilkopling til en trådløs router i nærheten, og også blåtann som skal gi mulighet for tilkopling av trådløst tastatur og mus.

Ophelia kan forvandle en hver skjerm til en PC, spillmaskin eller smart-TV“, sa direktør Jeff McNaught hos Dell. Brukerne kan laste ned programmer, filmer og TV-serier fra Google Play. Det vil også være mulig å laste ned spill eller strømme filmer fra Hulu eller Netflix.
Ophelia kommer også med Wyse sin PocketCloud som lar brukerne få tilgang til filene som er lagret på andre datamaskiner, servere eller mobile enheter.

Produktet vil først bli tilgjengelig for utviklere som ønsker å utvikle Android-programmer til Ophelia. I august vil kabel- og teleselskaper få muligheten til å dele ut produktet sammen med deres salgspakker. Like etter vil produktet bli tilgjengelig for øvrige kunder via Dell sin hjemmeside.