Devon IT lanserer tommel-PCen Ceptor

Snart kommer den Linux-baserte tommel-pcen Ceptor på markedet. Den lar deg ta med deg kontor-pcen i lomma, og plugge den inn der du måtte ønske å jobbe.

Vi skrev nylig om Dell sin kommende “Project Ophelia” som er en liten Android-basert datamaskin som kan koples til enhver skjerm med HDMI-inngang for å forvandle den til en smart-TV eller portabel kontor-PC.

Nå vil også Devon IT vise seg frem, og utvikler nå deres eget produkt som har fått navnet “Ceptor”. Lik som Dell sin enhet vil Ceptor kunne koples til enhver HDMI-kompatibel enhet.
Mens Dell sin “Project Ophelia” bruker det Linux-baserte Android-operativsystemet, vil Ceptor bruke Devon IT sin egenutviklede Linux-baserte tynnklient, kjent som ZeTOS for å gi tilgang til deres virtuelle skrivebord.
Ceptor tommel-pc
ZeTos er forhåndsinnlastet på Ceptor sin dual-core ARM prosessor. Videre er Ceptor utstyrt med integrert Blåtann som primært er ment å benyttes til tastatur og mus, samt Wi-Fi for tilkopling til trådløst internett.

Det påpekes spesielt hvor sikker dette produktet er. Ceptor kjører i en tilstandsløs tilstand. Brukern kan ikke kjøre programmer eller utføre fjernstyrte opperasjoner som ikke er forhåndsgodkjent av en administrator. Ei heller kringkaster den noe eller oppdager nettverksprotokoller automatisk. Dette eliminerer behovet for spesielle brannmurer eller rutingsregler.
Dessuten, siden terminaler ikke har noen lokal minne, er problematikk med virus og malware også eliminert.

Det snakkes om at fremtidige versjoner av Ceptor vil kunne tilby enda billigere prosessorer, og dessuten også tilby Android som operativsystem. I mellomtiden kan dette produktet utføre en utmerket jobb som et billig alternativ for de mange Linux-baserte mini-maskinene som vi har sett mer og mer til de siste årene.