Design Svart matt overflate dekker DCM2200. Samme fine overflaten vi har sett fra PNY før og som gir kvalitetsfølelse. Lett er den også og veier kun 60 gram. Det som er spesielt med denne nødladeren fra PNY, er at den er kabelfri. Man får kjøpt den i to utgaver. En med plugg for Micro-USB og en med Lightning-plugg for Apple-enheter. Ulempen er at man ikke har dette i samme enhet og dermed må kjøpe to utgaver dersom man har utstyr med begge plugger. På siden finner vi en inngang for å lade opp enheten. Lading går noe tregt, men det ser vi også hos andre leverandører av nødladere. Det er nok for å få lengst mulig levetid på batteriet som sitter i nødladerne da hurtiglading gir økt varmegang som igjen kan redusere levetiden på battericeller. I tillegg har man tre lysdioder som viser gjenværende kapasitet.

Kapasitet

Kapasitet er ofte et race innen nødladere, men PNY har denne gangen konsentrert seg om å lage en liten nødlader man lett kan ha i lommen. Ulempen er at den vil gi de færreste mobiler en full opplading. Du vil så klart få en del prosent ekstra, slik at man fortsatt kan bruke telefonen eller nettbrettet dersom man er et stykke unna en lader. Kapasiteten er på 2200mAh, noe som ikke er all verden i dag. De fleste nye mobiltelefoner har høyere kapasitet enn dette og i tillegg vil man aldri klare å utnytte hele kapasiteten. Vi får ofte ut rundt 70% av oppgitt kapasitet, litt avhengig av hva man lader. Grunnen til dette er at en del av energien forsvinner til varme, slik vi kjenner fra det meste av elektriske produkter.

Konklusjon

PNY har lansert en liten og praktisk nødlader som ikke er med på kapasitet-racet. De har heller satset på å lage en liten enhet man lett kan ha i lommen. DCM2200 puttes rett i mobiltelefon eller nettbrettet og man trenger derfor ikke ekstra kabel for å bruke den. PRAKTISK! Den lades enkelt opp igjen via en ladeinngang på siden. Lading tar noe tid, men det er nok for å utvikle minst mulig varme for å sørge for lengst mulig levetid på batteriet. På siden finner vi tre lysdioder som viser gjenværende kapasitet. Når det gjelder kapasitet, så får vi ikke utnyttet full kapasitet, men ca. 70% av det som er oppgitt. Det vil si at de færreste av dagens mobiltelefoner vil få en full opplading, men det gir likevel en del prosent ekstra dersom man trenger det og er langt unna en lader. Den finnes i to utgaver, og man må derfor se hva man trenger før man kjøper. Enten med port for Micro-USB eller Lightning. Sistnevnte er til Apples nyeste, lille plugg. Karaktergivningen er basert på at den er praktisk i bruk, liten og lett, men har lav kapasitet. Tross svak kapasitet, velger vi å gi den 70 poeng da man er klar over kapasiteten når man kjøper den. DCM2200 er noe man kjøper for å ha med litt ekstra strøm i et hendig format, uten ekstra kabler. Veiledende pris er 179kr for utgaven med Micro-USB og 249kr for de som trenger den med Apple-kontakt.]]>

Vår vurdering

70 / 100 poeng
Design

80%

Kapasitet

40%