10. julenøtt 2014

Julegavesekken Vi har også i år slått på stortromma, og fylt opp julegavesekken gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi samlet inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro. Les om hvordan du kan knekke nøttene i vår første nøtteartikkel. Der finner du også konkurransereglene.

Gårsdagens nøttevinner

Det er egentlig ikke så lett å vite hva man skal gjøre når snøen laver ned lengre. Jeg mener, det hører til sjeldenhetene at snøen FAKTISK laver ned. Takk, global oppvarming? Selv har jeg mine 3×3 meter utenfor leiligheten som behørig må måkes når det kommer snø. Ingenting slår følelsen med nymåket gårdsplass, fyr i peisen, en god og spennende bok, og kakao med krem i koppen. Slik har også Inkognito det, etter å ha satt i sving både kjærring og ungær med snømåkinga. Selv husker jeg fra min barndom at det var stor stas å være med han far ut på kvelden for å frese og måke gårdsplass og vei. AdrianR stod over mandagens nøtt, men kom desto sterkere tilbake i dag. Det er selvskrevet at så fort det hvite pulveret daler ned fra himmelen stopper praktisk talt hele Norge opp. Ingen skjønner verken hvordan de skal komme seg til eller fra jobb, og mange får en påminner om hvorfor bilen de kjøpte kom med 2 sett med dekk.
Så er det ned i garasjen for å pusle litt med min kjære Yanmar. Den er, som meg selv, ikke av nyeste modell, men har enda en viss sjarm og er enda kapabel til å bite kraftig i fra seg
Erik G. Nilson kommer på glemte ting når snøen faller, en snøfreser kunne vært veldig greit å ha i orden. Som Forarget Skattesnyter og så mange flere (inkludert undertegnede) er det huffingen og offingen som blir første følelse når snøen kommer. Og etter at første runde med snø allerede er kommet, skal det JAGGU MÆ komme enda mer! Huff! Jeg tror dog at Forarget Skattesnyter er på en god plass når han Yanmar endelig har startet, etter påfylling av bensin, oljesjekk, litt choking og draing i starteren. Azathoth savner allerede våren, men kan heldigvis gå vinteren i møte med nybrygget øl, peppernøtter og spekapølser. Ingen dårlig kombinasjon. Henriko har som mange andre forarget seg over brøytekanten etter at brøytebilen har måket forbi. Hver vinter finner jeg leserinnlegg i lokalavisen med folk som klager på det samme – men pokker, det er praktisk talt umulig å brøyte veien uten at snøen kommer inn i innkjørsler og/eller hager. Vær fornøyd med at veien blir brøytet og strødd. Henriko er heldigvis av den fornuftige typen, og venter med å måke egen innkjørsel til brøytebilen har gjort sin jobb. Bra du likte julesangen jeg beskrev forresten! Har dessverre ikke noe playlist av denne typen, da jazz vanligvis ikke er min kopp med te, men prøv radiofunksjonen i Spotify. 🙂 Lotielin er fornøyd når snøen kommer, og inntar sin happy place i sofahjørnet med tekoppen. Jeg også digger snøen – fra 23. desember til 31. desember. Det får holde. 🙂 Utover denne tidsperioden kan det som har kommet bli liggende, men ikke noe mer snøfall takk! Om antiflass-sjampooen til Otvedt virker mot snøfall, tar jeg gjerne tre kolli umiddelbart. Richard har heller ikke en dum rutine ved snøfall; Låse døra, skrur av lyset og setter seg ved vinduet med et glass vin.
Men det er som regel da det skjer; en illsint samboer som har brukt barnevogna som isbryter for å komme frem til inngangsdøra, stormer inn med et mildt sagt “iltert” blikk og spyr sin vrede over meg og nyhetsoppleseren som ikke har gjort annet enn å gjøre et mystisk inntog på skjermen min med et språk jeg ikke forstår.
Tilbake til snømåkingens verden, opplever Grotan det marerittet som de fleste av oss har eller kommer til å oppleve en gang i livet. Etter å ha parkert kroppen i det beste sofahjørnet med nyhetene på TV, og kona ildsint kommer hjem etter å ha brukt barnevogna som snømåker frem til inngangsdøra. Ja – du MÅ ut å måke.
Går tur med bikkja!! Han elsker snø!
Som Erna sier, så har teknologien en lang vei å gå når det gjelder algoritmene for hvor snøen faktisk skal legge seg. Det burde vært enkelt og greit at dersom det var gressplen eller jorde, kan snøen installeres, mens veier og gangområder holdes fritt for snø. Piratentim prøver seg på nytt i år med et bilde av han og søsteren ute i snøen. Festlig. Etter runder i redaksjonen kom vi frem til at samme bilde to ganger burde gi minuspoeng, og at snøbading burde være passende straff! 😉 Osloby var faktisk nær ved å vinne i dag. Ikke fordi svaret var spesielt utbroderende og detaljert, snarere tvert imot. Enkelt og greit liker vi (også) godt, og jeg tror om det var vedlagt et bilde av bikkja i snøen, hadde du vunnet! Det blir Inkognito som vinner dagens nøtt, med følgende svar:
Når snøen laver ned settes hele familien i sving: Barna får små koster, kona får en spade, “å’n” far starter snøfreseren. Etter at gårdsplass og innkjørsel både hos oss og en skrøpelig nabo er tatt, skal terrasse og veranda tas, før snøen på parabolen fjernes. Etter dette er det kakao- og kaffetid, mens det knitrer i peisen.

Dagens premie

  • Det beste fra Norton for Windows- og Mac-maskiner, smarttelefoner og nettbrett.
  • Fjerner trusler fra Windows- og Mac-maskiner
  • Beskytter mobilenhetene dine mot trusler og tyveri.
  • Ivaretar personvernet ditt med sikker passordlagring, kontrollerer usikre Facebook-tilkoplinger, samt brannmur.
Symantec Norton Internet Security 2014 er dagens premie. Norton Internet Security

Dagens julenøtt – 10. desember 2014

[caption id="" align="alignright" width="275"] Selv fant jeg vår kjære nøttegeneral i nisseform ensom og alene på Plantasjen forleden dag, hvilket ikke kunne forbigås. Han ble dermed med hjem, og sitter nå på kommoden på kjøkkenet.[/caption] Det er lett å love noe du enten ikke trenger å holde, eller du vet enkelt kan bortforklares. Både “tomme butikkhyller”, sen postgang og julenissen har endt som enkle ofre for glemte julegaver som ikke ligger under juletreet og bortgjemte familiemedlemmer. Likevel er det en gruppe mennesker som lover litt mer enn andre. Lover alskens’, vel vitende at bortforklaringen allerede er fabrikkert – klar til servering etter løftebrudd. Vi snakker selvsagt om politikere. Altså, nisser. [fa type=”question-circle”] Hva skiller en stor nisse fra en liten nisse?]]>