Fishing: Barents Sea – norskutviklet fiskespill

Fishing: Barents Sea – norskutviklet fiskespill

Under GameCom i Køln 5-9 august vil du kunne møte utviklerne bak det norskutviklede spillet Fishing: Barents Sea som vil være et realistisk action-strategi-spill om fisking.

I følge daglig leder, Gøran Myrland i Misc Game, har vært under utvikling siden sommeren 2013 og tar utgangspunkt i industriell fisking i Nord-Norge. Spillet blir utviklet i 3D ved bruk av spillmotoren Unreal Engine 4.

Landskapet i spillet er basert på kartdata fra Kartverket for å skape et realistisk og naturlig landskap over Nord-Norge fra Røst til Kirkenes. Alle havnene hvor man kan levere fisk vil være modellert i 3D. Demoutgave av spillet vil bli vist frem under GameCom.

Egen storyline

I en pressemelding til ITpro forteller Gøran at det er laget en storyline til spillet. Spilleren vil starte med en sjark som er arvet fra sin avdøde far, hvor du skal bygge deg opp ved å drive fiske med bruk av forskjellige fiskemetoder som linefiske, garn, not og trål. Disse verktøyene må du lære å bruke og mestre for å kunne få dratt inn mest mulig fisk.

I spillet vil man måtte lete for å finne gode fiskeområder ved bruk av ekkolodd og utføre oppdrag for å tjene penger til og oppgradere båten, kjøpe utstyr og ta vare på familien sin. Når man har tjent nok penger kan man anskaffe seg en større og bedre båt som vil åpne for nye fangstredskaper. Alle båtene vil ha en årlig fiskekvote som også kan oppgraderes.

Andre detaljer i spillet:

  • Sesongfiske
  • Kvotesystem
  • Leveringstider for fersk og frosset fisk
  • Ta vare på familien sin
  • Leveringsoppdrag, komme til unnsetning av forliste båter, ta med turister på hvalsafari og andre type hendelser og oppdrag
  • Åpen verden over Nord-Norge
  • Skiftende vær, dag og natt samt årstider

Hvem er målgruppen for spillet, Gøran?
– Vi forsøker å skape et spill som vil gi spillere en lærerik og utfordrende opplevelse om det å være fisker, i tillegg til å kunne utforske og oppleve den fantastiske naturen og landskapet man har i Nord-Norge, avslutter Myrland.