Historien om Aaron Swartz

ITpro anbefaler: The Internet’s Own Boy

Se historien om informasjonsaktivisten Aaron Swartz, som kjempet i det amerikanske rettsystemet for at offentlig informasjon skulle være offentlig tilgjengelig.

Am. dokumentar. Aaron Swartz var en amerikansk programmerer og politisk aktivist som tidlig satt sitt preg på internett. Blant annet var han med å grunnla nettsiden Reddit og internettstandarden RSS. Etterhvert brukte han mer og mer av sin tid på å kjempe for fri tilgang til informasjon. Denne kampen gjorde at han kom på kant med loven, og etter et to år langt rettsmareritt, tok Swartz sitt eget liv, 26 år gammel.

The Internet’s Own Boy

Aarons historie har rørt en nerve blant folk, langt utover nettsamfunnene hvor han ble ansett som en kjendis. Denne filmen er en personlig historie om hva vi mister når vi ikke følger med på teknologien og forholdet med våre rettigheter.

 Dokumentaren “The Internet’s Own Boy” er tilgjengelig på NRK TV med norsk teksting frem til 13.september, og ellers tilgjengelig på YouTube.

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...