Svindelforsøk

Lurer deg med falsk misliker-knapp på Facebook

Lurer deg med falsk misliker-knapp på Facebook

Kort tid etter at Facebook har annonsert at de trolig vil innføre en form for misliker-knapp, har svindlere plukket opp dette i et forsøk på å lure brukerne.

Det kan ofte være rart å “like” et trist innlegg i empati. Derfor har Facebook uttalt at de jobber med å lage en slags “dislike”-funksjon. Dette har naturligvis blitt plukket opp av folk med uærlige hensikter, som nå forsøker å lure brukerne – i følge Hackread.

Facebook har startet å teste ut funksjonen, men kun for inviterte brukere. Svindelforsøket går ut på at brukerne klikker på en link som fører de til en skadelig nettside. Et nedtellingsur viser gjenværende tid for når man kan få invitasjon, og brukerne må etter sigende gjennomføre oppgavene innenfor en viss tidsramme.

Svindelnettstdet oppfordrer brukerne til å spre svindelen på Facebook og dele den med fem samtaler på Messenger.

Svindelen sprer seg på Facebook ved at brukerne lures til å linke til den.
Nettsiden ber deg om å dele svindelen videre.

Samler personlig informasjon

Når alle linkene er delt med dine venner, vil du bli videresendt til en ny side, hvor du blir spurt om å delta i flere undersøkelser. Her blir din personlig informasjon og innloggingsdetaljer samlet inn. Her vil du videre risikere å motta spam og svindelforsøk på epost.

Det har også blitt rapportert at enkelte varianter av svindelen forsøker å installere malware på din datamaskin.

Tenk derfor to ganger før du klikker på mistenkelige linker på Facebook eller andre nettsteder.