Tips: Fiks treg nedlastingsmappe i Windows

Tips: Fiks treg nedlastingsmappe i Windows

Når Windows ikke klarer å finne ut om en mappe inneholder filer, bilder eller videoer, kan det ofte ta tid før mappen kan åpnes. Slik fikser du problemet.

Etter å ha oppgradert til Windows 10 har undertegnede slitt med treg respons på nedlastingsmappen på min brukerkonto i Windows. Mappen brukes flittig, og selv ved å slette innholdet jevnlig – oppleves mappen som svært treg. Ofte kan det ta 5-10 sekunder før innholdet vises. Dette er ikke nødvendigvis relatert til Windows 10, men ble først oppdaget i dette systemet.

Selv om mappen befinner seg på en rask SSD, og operativsystemet ellers oppleves som svært raskt, har det altså til tider tatt svært lang tid å åpne denne spesifikke mappen.

Jobber med saken… Vær så snill å jobbe litt kjappere!

Vel, i dag fant jeg ut både årsak og løsning; Det viser seg at det er Windows som ikke helt klarer å bestemme seg for om mappen inneholder fil, bilder eller videoer – hvilket som regel stemmer for alle tre. Operativsystemet forsøker derfor å lage thumbnails/forhåndsvisning for alle filer i mappen hver gang den blir åpnet, til tross for at flesteparten av filene ikke skal ha en forhåndsvisning.

Slik gjør du

For å fikse problemet, høyreklikk i mappen og velg Egenskaper. Gå til Tilpass og velg Generelle elementer under “optimaliser denne mappen for”.