1. julenøtt 2015

Endelig er ventetiden over. Vi ønsker velkommen til nok et år med vår storslåtte julenøtteknekkekonkurranse. Vi ser frem til en adventstid sammen med våre entusiastiske nøtteknekkere!

Endelig er desember her og første luke i vår tradisjonelle adventskalender er klar.

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi samlet inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Canon PowerShot SX50 HS

Hvordan knekke nøttene?

Vil du være med i trekningen av en eller kanskje flere julegaver, legger du inn en kommentar til dagens julenøttartikkel der du har skrevet et velvalgt svar på spørsmålet. Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Redaksjonen plukker ut det beste svaret samme kveld som julenøtten legges ut. Det er derfor et godt tips å legge inn ditt svar før det blir alt for sent på kveld.

For å kunne kunne komme i kontakt med vinneren, må du logge deg inn i kommentarsystemet med en ekte epostadresse.

Konkurransebetingelser

 1. Konkurransen er åpen for personer bosatt i Norge, med unntak av personer tilknyttet ITpro WEB og deres nærmeste familie.
 2. Deltakerne anses å ha godtatt disse betingelsene og akseptert å være bundet av betingelsene ved deltakelse i konkurransen.
 3. Konkurransebetingelsene blir kun vedlagt den første julenøtten, men er gjeldene i hele konkurransen.

Deltakelse

 1. Konkurransen starter 1. desember 2015 kl. 00:00 og slutter den 24. desember kl. 16:00. Hver luke i adventskalenderen åpnes kl. 00.00 og vi anbefaler å levere inn besvarelse innen kl. 21.00 for å bli vurdert.
 2. Deltakelse i denne konkurransen forplikter ikke til kjøp, men det kan forekomme abonnementsbaserte premier, hvor vinneren selv må enten avslutte eller fortsette abonnementet.
 3. Du kan delta så mange ganger du ønsker i våre julenøtter.
 4. Bidrag som ikke anses som fullstendige, uleselige eller skadet vil bli ansett som ugyldige. Det aksepteres intet ansvar for bidrag som forsvinner, blir forsinket eller skadet under overføring.

Hvordan vinne

 1. For å kunne vinne i en av julenøttene, må du:
  • Lese dagens julenøtt og spørsmål
  • Skrive et kreativt svar som løser dagens nøtt på en eller annen måte. Flere av nøttene kan ha dobbelt betydning, og det finnes ingen fasitsvar. Redaksjonen plukker ut ett vinnersvar i løpet av kvelden, som ansees som «den beste løsningen».

Premiene

 1. Premiene vil bli beskrevet ved hver julenøtt. Dette kan variere til enkel programvare til avansert forbrukerteknologi, som datamaskin, hodetelefoner, radio og kameraer. Premien kan ikke ombyttes til kontanter. ITpro WEB forbeholder seg retten til å ombytte premien med et alternativ i løpet av konkurransen dersom det viser seg nødvendig. Vi tar ikke ansvar for feil i spesifikasjoner eller grafikk ved fremvisning av premiene. Produkttekstene hentes i stor grad fra produsentenes egne opplysninger.
 2. ITpro WEB kontakter dagsvinnere fortløpende, senest 7 dager etter konkurranseslutt. Dersom en vinnere ikke besvarer våre forsøk på å kontakte vedkommende innen 15. januar 2016, vil premien frafalle og bli benyttet til andre formål.
 3. Vinneren er selv ansvarlig for å betale eventuell skatt av premien.
 4. ITpro WEB (eller tredjepart) sørger for sikker forsendelse av premiene, inkludert ordinær frakt, men kan ikke garantere for eventuelle kostnader du måtte ha med premien (eksempelvis abonnementstjenester og lignende), ekstraordinære fraktkostnader, tollgebyrer med mer.

Personopplysninger

 1. Alle personopplysninger som samles inn i forbindelse med denne konkurransen, vil bli behandlet konfidensielt. Alle deltakere må oppgi en gyldig epostadresse, samt et navn/brukernavn. Vinnere vil bli kontaktet av oss på registrert epostadresse, og vi ber da om ditt navn, adresse, epostadresse og telefonnummer. Personopplysninger vil ikke bli videreformidlet til tredjeparter, med mindre enkelte premier sendes direkte fra tredjepart. Vedkommende vil da bli underrettet om dette.
  Eventuelle personlige opplysninger som blir skrevet i din besvarelse, anses som offentlig informasjon, og vi tar dermed ikke ansvar for dette.

Dagens premie

Canon PowerShot SX50 HS – Ultraavansert 50x zoom

Med dette kameraet kan du fotografere et stort utvalg av motiver, fra nærbilder av ville dyr på ekstremt lang avstand til imponerende panoramalandskaper. En ultrasonisk motor sikrer rask og nesten lydløs zooming. En optisk bildestabilisator gir skarpe bilder i svakt lys og ved maksimal zoom. Intelligent IS velger automatisk det optimale programmet for bildestabilisering blant syv alternativer for å sikre klare, detaljerte bilder.

Dagens julenøtt – 1. desember 2015

Endelig er desember her, og første nøtt i ITpros tradisjonelle adventskalender er klar. Redaksjonen ønsker både nye og kjente nøtteknekkere, forsøksknekkere og nøtt-troll velkommen til vår uhøytidelige julekonkurranse.

Mange av dere husker kanskje fra fjorårets konkurranse, hvor vi nevnte at julemotstanderen “Ida” mente vi startet med å planlegge julenøttene alt for tidlig. I år har hun fått følge av sin nye kollega “Mari”. Begge to er forøvrig skjønnheter av ypperste slag fra det sentrale Østlandet, så de er tilgitt også i år.

Anyways, i våre redaksjonslokaler utspiller det seg hvert år den samme rutinen. Produktleder Alexander forteller redaktør Martin at julen nærmer seg med stormskritt, og at vi må starte å tenke på årets julenøtter. Martin kontrer med et snøft og blank benektelse på faktum, og trekker hodetelefonene litt lenger ned over ørene. Likevel – når denne nøtten blir forfattet vises kalenderen stadig 18. oktober, det er sol i Bergen og redaksjonen har julemusikken ruvende utover nabolaget. Selvsagt, med tilhørende sang man kun finner i dusjen til vanlig. Til Martins store fortvilelse.

Fra vår partner “Mari”, fikk vi spørsmålet som dukker opp like sikkert som julenøttene; “Hvordan vinner deltakerne? Er det på Facebook eller på nettsiden konkurransen går?”.

Det slo oss i år at våre ord ikke strekker til for våre partnere. Vi søker derfor dere som prøver, har prøvd, vurderer å prøve, og aller helst dere som har oppnådd syv rette i nøtteknekk tidligere år;

 Hvordan knekker man julenøtter?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?

Nyhetsdryss fra Microsoft Ignite 2021

Over 150.000 teknologiinteresserte fulgte med da Microsoft Ignite gikk av stabelen denne uka. Microsoft presenterte en rekke nyheter som skal bistå virksomheter med å lettere tilpasse seg den digitale transformasjonen verdenssamfunnet befinner seg...