Oral-B White 7000 – Bluetooth-tannbørste

Ja du leste riktig. Endelig kan man koble tannbørsten opp mot mobilen via Bluetooth og få full oversikt over tannpussen.

Fra tidenes morgen har vi pusset tennene med en tannbørste man manuelt beveger frem og tilbake. Så ble elektrisk tannbørste det store, men jeg har alltid savnet å kunne koble tannbørsten opp mot mobilen min. Alt annet kobles opp mot mobilen, så hvorfor ikke tannbørsten? Tv’ n er nå til og med i 3D, mens tennene kun blir pusset med bevegelser i to retninger. Nå er den tid endelig over og tennene kan også glede seg over tredimensjonal opplevelse. Oral-B har kommet med en tannbørste med både Bluetooth samt 3D og Oral-B White 7000 er navnet. Har du Android eller iPhone, så kan du laste ned en gratis app og koble sammen tannbørsten og mobilen din og gjøre deg klar for tidenes tannpuss 🙂

I esken

Tannbørsten kommer i en stor eske som huser både tannbørste, ulike børstehoder, lader, oppbevaringsrom for børstehoder, reisefuteral og reisemappe. Her har du alt du måtte trenge til både badet hjemme og for å ta med deg herligheten ut på tur.

Enkel i bruk

Sammenkobling av selve tannbørsten og mobilen går lekende lett og gjøres via appen. Deretter er det bare til å trykke på en knapp på tannbørsten når du senere vil synke den med mobilen.

Nymotens teknologi for synkronisering er ikke alt, man kan også bytte ut børstehodene med ulike typer. Her er det børstehoder fra fjerning av plakk til å gjøre tennene ekstra hvite. Det følger med ett børstehode av hver type og man har ulike program på tannbørsten man stiller inn ønsket funksjon på. Den tøffeste funksjonen er 3D White som har en oscillerende, roterende og pulserende bevegelse. Så nå er det ikke bare film man kan se i 3D, men også pusse tennene i 3D mens man synker det til mobilen. Akkurat slik vi teknonerder liker det 🙂

Displayet som følger med er en egen enhet og plasseres gjerne på en hylle eller noe der du pusser tennene. Denne gir deg kontinuerlig beskjed om hvilken modus tannbørsten står i, hvor lenge du har pusset tennene denne runden samt et smilefjes som er delt inn i fire deler, en for hver side i munnen. Når man har nådd målet, f.eks. 2 min, så får man et fullt smilefjes og man vet man har gjort en god jobb. Andre funksjoner kan ha andre tider og hastigheter.

Pusser man for hardt, så blir man varslet med rødt blinkende lys. Kjekt, så man ikke får klager av tannlegen at man har vært for hardhendt.

Ladekrybben kan enten brukes separat eller festet i en liten beholder som rommer inntil fire børstehoder. Kjekt at man har alt på ett sted. Selve ladingen er induktiv, dvs. at den er trådløs. Her er det ingen synlige kobberdeler som skal treffe noen andre for å lade. Tannbørsten klarer ca. 10 dager hvis man pusser to ganger om dagen, men den er beregnet på å stå i ladekrybben sin, så lad den så ofte du føler for så er du alltid sikret fullt batteri.

Skal du ut på reise, så følger det med et solid reisefuteral og en liten tøff mappe. Alt i samme gode kvalitet som resten.

Appen

Nå har vi kommet til det svært spesielle med denne tannbørsten. Den har som nevnt Bluetooth og kan kobles opp mot mobilen din, så sant du har Android eller iPhone da. Microsoft er dessverre utelatt foreløpig her ogsåL Dette MÅ det snart bli en slutt på da Microsoft leverer knallgode mobiltelefoner som virkelig burde fått mer oppmerksomhet.

Appen gir deg full kontroll over hvor mye du pusser tennene og gir deg en fin oversikt delt inn i dag, uke, måned og totalt. Uten å gå inn på hver detalj i appen, så kommer den med råd og vink, motivasjon (hvis man trenger det for å pusse tennene da) og oppsett for å gjennomføre ulike program, f.eks. «Få hvite tenner på 4 uker».

Man blir også «premiert» med smilefjes dersom man når ulike mål og hjelper således på motivasjonen til å alltid gjøre en grundig tannpuss. Tannpuss er jo en helt nødvendig greie og de fleste gjør det som en rutine. Ingen ønsker vel et stygt smil og dårlig ånde, men med en slik tannbørste, så innrømmer jeg gjerne at det faktisk har blitt litt artig å pusse tennene, ikke bare nødvendig. At man har en påminner og motivator er en kjekk liten greie de gangene man tenker at «nei, nå orker jeg bare en rask tannpuss siden jeg er så trøtt». Alt som kan kobles opp mot mobilen er jo litt ekstra kult.

Konklusjon

Etter å brukt Oral-B White 7000 i ca. 14 dager, må vi si oss positivt overrasket. Positivt overrasket på den måten at man faktisk blir ekstra motivert og trigget til å gjøre en ekstra god og grundig tannpuss hver gang, også de ganene man har lyst til å slurve litt og ta en kjappen 😉

Med et eget display man kan følge med på under bruk samt en egen app på mobilen, så har man full kontroll over tannpussingen. I appen kan men følge med mens man pusser tennene og man har full oversikt over tid, program og antall ganger man har pusset tennene, også tilbake i tid. Man blir «belønnet» med smilefjes når man når ulike tider eller program man har stilt inn og man kan også sette opp varsling når det er på tide å bytte børstehode, samt hvis man glemmer å pusse tennene. Ikke at det burde være mulig, men det er det sikkert.

Liker du følelsen du får hver gang du kommer hjem fra tannlegen? Ja, omtrent denne følelsen har man etter å ha pussa tennene med Oral-B White 7000, rensa tungen og brukt tanntråd. Bruk av tanntråd skjer dessverre fortsatt på gammelmåten.

Rene tenner på en motiverende måte, eller presang til duppedittelskeren som har alt, ja da kommer du ikke utenom denne tannbørsten!

Vi har valgt å ikke gi denne testen karakter, da vi ikke har grunnlag for å teste den mot andre tannbørster, men gir den absolutt vår anbefaling ut i fra erfaring, teknologi og utstyr.

Anbefales!

Sjekk vår prisguide for laveste pris!

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...