Creative utvider Sound Blaster Roar-familien

Creative utvider Sound Blaster Roar-familien

Roar Pro er navnet på Creatives nye Bluetooth-høyttaler i selskapets populære Sound Blaster Roar-serie. Høyttaleren er en oppgradert utgave av den klassiske Roar-høyttaleren, og tar lyden i de velkjente trådløse høyttalerne ett skritt videre. Samtidig lanserer Creative også en trådløs mikrofon, iRoar Mic, som forvandler Roar Pro til et smart trådløst høyttalersystem til både privat og profesjonell bruk.

På den nylig avsluttede CES-messen i Las Vegas, løftet Creative sløret av nye produkter i deres etter hvert velkjente Sound Blaster Roar-serie: Roar Pro og iRoar Mic.

Samme størrelse – større lyd
Roar Pro ligner til forveksling den klassiske Roar, men har en ny og mattsort utforming. Lyden er også oppgradert og sammenlignet med den klassiske Roar gir Roar Pro en enda mer raffinert lydopplevelse, takket være en forbedring av lyddriverne og – som noe helt nytt – muligheten til å skifte mellom tre forskjellige lydprofiler via en liten fysisk skyveknapp på baksiden. I likhet med Roar er Roar Pro utstyrt med et 5-driversystem som blir drevet av to kraftige forsterkere, hvorav den ene er dedikert til å forsterke de lave tonene og mellomtonene, mens den andre er helt dedikert til å forsterke de høye frekvensene. Bassen og mellomtonehøyttaleren er plassert vannrett med et lavt tyngdepunkt for å stabilisere høyttaleren, samtidig med at det solide, avstivede kabinettet reduserer vibrasjon fra de interne komponentene. Det betyr at Roar Pro gjengir klar og velbalansert lyd uansett om den brukes hjemme i stuen eller på farten.

En høyttaler med mange funksjonerKonferansefunksjon med iRoar Mic
Samtidig med Roar Pro lanserer Creative også iRoar Mic.
iRoar Mic er utstyrt med såkalt RapidTalk™-teknologi, som gir minimale forsinkelser mellom tidspunktet du snakker i mikrofonen, og tidspunktet det blir sendt trådløst til Roar Pro. Hurtig, enkel og tydelig lydoverføring gjør at iRoar Mic passer særlig godt i profesjonelle sammenhenger, som i forbindelse med presentasjoner, foredrag og telefonkonferanser. Men iRoar Mic kan også tas frem ved mer festlige anledninger, som når en morsom kveld utvikler seg til en karaokekonkurranse, eller hvis det skal holdes taler ved ulike tilstelninger.

Creatives Roar-serie har etter hvert blitt kjent for å ha mange funksjoner, og seriens nyeste medlem er ikke noe unntak. Som noe helt nytt kan Roar Pro-brukere, via en liten skyveknapp på høyttalerens bakside, velge mellom tre forskjellige lydprofiler: varm, nøytral eller energisk. Også denne Roar-modellen har mange ulike tilkoblingsmuligheter. Bluetooth og one-touch-forbindelse via Near Field Communication (NFC) gjør at du kan strømme musikk fra mobiltelefoner og nettbrett i nærheten. Dessuten har høyttaleren i likhet med sin forgjenger integrert microSD-kortspor til avspilling av WMA- og MP3-filer. Roar Pro kan også kobles til PC og Mac via USB. Roar Pros innebygde høyttalermikrofon gjør den ideell til for eksempel telefonmøter og -konferanser når den kobles til en smarttelefon via Bluetooth, mens den innebygde lydopptakeren lar deg ta opp lyd under for eksempel forelesninger og møter.

Pris og tilgjengelighet
Sound Blaster Roar Pro har en veiledende pris på kr. 2399.-

iRoar mic koster 799 kr. og begge er tilgjengelig fra februar.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...