Blast from the past – Windows 3.1 returnerer!

Blast from the past – Windows 3.1 returnerer!

Archive.org har publisert en versjon av Windows 3.1 med over 1500 kjørbare apper, som du kan teste direkte fra nettleseren din. Er du klar for å reise 24 år tilbake i tid?

I dag er det Windows 10 som gjelder, og alle de nye funksjonene som forventes å dukke opp i løpet av året. Men hvis du er av den mer nostalgiske typen burde du ta turen innom Archive.org – nettstedet som har «relansert» Windows 3.1.

Ved hjelp av en imponerende DOSBOX-emulator, som kjøres i JavaScript, kan du selv prøve deg på mer enn 1500 apper som var tilgjengelige på Windows 3.1 i 1992. Takket være staben ved Archive.org, og generøsiteten til Microsoft og andre selskaper, finner du spill, kalkulatorer, produktivitets-apper, musikk-apper og til og med en presentasjon av det flotte, «nye» operativsystemet Windows 95! Du kan altså kjøre en versjon av Windows 95… i en versjon av Windows 3.1… i en nettleser.

For de som husker tilbake til denne tidsepoken, så var Windows 95 nytt og revolusjonerende. Men når man ser på presentasjonen i dag innser man raskt hvor langt IT-verden har kommet de siste 24 årene. For den yngre generasjonen, som høyst sannsynlig ikke har vært borti disse gamle Windows-versjonene, kan en tur innom datidens operativsystemer være en artig opplevelse – som burde gi en god dose ekstra takknemlighet for de store fremskrittene IT-verdenen har gjort siden den tid.

Det er en klar overvekt av spill blant appene som er lagt ut, så her kan man virkelig nyte gammel underholdning i lang tid fremover! Det aller beste med Windows 3.1-opplevelsen er at man faktisk kan bruke alle disse appene interaktivt. Det er ikke bare en video av hvordan det pleide å se ut, det er en fullverdig versjon hvor man virkelig kan teste ut hvordan operativsystemet og programmene fungerte i 1992.

Enda ikke overbevist? Ta en titt på gjennomgangen for inspirasjon.

Kilde: Ars Technica

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...