Nå kan du blokkere Apple-enheten din – for godt!

Nå kan du blokkere Apple-enheten din – for godt!

Hvis du virkelig hater iPhonen din kan du prøve dette trikset. Men ikke prøv dette hjemme med mindre du har et reelt ønske om å ødelegge mobilen din!

Det viser seg altså at det finnes en liten feil i iOS som gjør at iPhone, iPad og iPod touch enheter låser seg for godt hvis man endrer datoen til 01.01.1970, og deretter starter enheten på nytt. Problemet har visstnok vært tilstede siden iOS 8, men det er først nå at “trikset” sprer seg som ild i tørt gress på weben.

Det er dog ikke alle som trenger å bekymre seg for dette; hvis du har en av disse enhetene i 32-bit versjon, eller en versjon som er eldre enn iOS 8, vil ikke feilen påvirke deg. Har du derimot en 64-bit prosesser er det en god idé å la enheten styre tid og dato automatisk. Med mindre du trenger en god unnskyldning for å bytte ut mobilen, musikkavspilleren eller nettbrettet!

Sosiale medier følger opp

På Reddit har det kommet mange forslag til hvorfor dette skjer, hvorav det mest logiske forslaget så langt kanskje er følgende; i noen tidssoner vil det å sette datoen til 01.01.1970 medføre at den interne klokken blir satt til et tall lavere enn 0, som igjen forårsaker at systemet kræsjer, siden en klokke normalt sett ikke har verdier under 0. Systemet blir da “forvirret” og forårsaker blokkeringen.

På Twitter blir det sagt at mobilen kan skru seg på igjen etter 5 timer, men at den da vil være forferdelig treg. En annen bruker hevder at det holder å bytte SIM-kort for å fikse problemet. Vi kan ikke garantere at noe av dette faktisk stemmer! Andre brukere hevder at iPhonen har ligget låst i over et døgn, så sjansen for at den vil virke igjen etter denne prosessen er nok relativt liten.

Vi fraråder sterkt å prøve dette hjemme! Restore-funksjoner vil ikke fungere, så folkets (og vårt) beste tips ser ut til å være: “Ikke gjør det!“. Men hvis du likevel er nysgjerrig kan du ta en titt på videoen nedenfor, som ble publisert på YouTube av Zach Straley.