Google kjøper 236 MW vindenergi fra Norge og Sverige

Google kjøper 236 MW vindenergi fra Norge og Sverige

Google ønsker å drive større deler av sine Europeiske prosjekter med fornybar energi.

Google har kjøpt opp all energi fra to nye vindkraftverk som er under utbygging i Norge og Sverige. Søkegiganten ønsker å være 100 prosent drevet av fornybar energi, og dette er ett av mange steg i riktig retning.

Et 50 turbin prosjekt ved Stavanger vil være ferdig i slutten av 2017, og et 22 turbin prosjekt nær Mariestad og Töreboda vil være klar innen 2018 – til sammen gir de 236 MW med vindenergi. Disse avtalene betyr at Google nå har syv slike avtaler i Europa, inkludert fire i Sverige, som til sammen gir 500 MW ren, fornybar energi som kan brukes til å levere tjenester til selskapets kunder. På verdensbasis har Google 18 slike avtaler på totalt 2,5 GW.

Google’s “grønne sky”

 

“Vi har visst i lang tid at det å redusere energibruken og bruke fornybar energi gir mye mening forretningsmessig – vi signerte vår første store kraftavtale om 114 MW med Iowa vind i 2010”, sier Marc Oman, leder for energi i EU ved Google Global Infrastructure.

“Andre oppdager også fordelene med fornybar energi – i USA alene kjøpte selskaper nesten 3,5 GW fornybar energi i fjor. Vi er glade for å ha spilt en rolle i å stimulere bedriftsmarkedets innkjøp av fornybar energi, og gjøre vår del i arbeidet med å begrense klimaendringer.”

Google har også investert i solenergi-gårder i et forsøk på å bli drevet av 100 prosent fornybar energi, og de bygger også et $600 millioner datasenter i Alabama som vil bli drevet av kull. Greenpeace har notert seg Googles innsats i å skape en “grønn sky”, som leder veien for andre leverandører som Microsoft og Amazon.

Tidligere denne uken hevdet en Green Grid rapport at det ikke var nok diskusjoner på ledernivå om hvordan bedrifter kan gjøre sine datasentre så miljøvennlige som mulig. Kanskje kan Google’s innsats på området føre til at flere plukker opp stafettpinnen og følger en mer miljøvennlig energiplan i fremtiden.

Produktomtale: Philips 288E2A

Det er ingen tvil om at den siste tidens pandemi har brakt nytt fokus på hjemmekontor for de av oss som har den muligheten. Mange av oss har investert i utstyr som ekstra skjem,...

Produkttest: Sonos Roam

Mest kjent for sine stasjonære- premium produkter har Sonos nå utvidet sin bærbare portefølje med en ultraportabel høyttaler. Klarer de å gjenta suksessen fra Move med deres nye Roam?