Guide: Støtter din PC Hyper-V?

Guide: Støtter din PC Hyper-V?

De fleste har i dag et forhold til virtualisering, enten privat eller på jobb. Slik sjekker du enkelt om datamaskinen støtter HyperV i Windows 10

Dersom du har Pro-, Enterpise- eller Education-versjonen av Windows 10 ligger det en utvidelsesmulighet for Windows 10 som kan installeres fritt: Hyper-V.

Programmer og funksjoner –> Slå Windows-funksjoner på eller av

Supportert maskinvare

Selv om du har betalt for lisensen til å benytte Hyper-V, er det ikke ens betydning med støtte for Hyper-V. Blant annet må prosessoren støtte SLAT (Second Level Address Translation) og VMMME (Virtual Machine Monitor Mode Extensions), men hvordan kan du enkelt sjekke dette?

Enkelt skriv inn msinfo32 for så å velge Systemsammendrag (system summary), i bunnen av denne oversikten vil du finne fire verdier som alle må være støttet (mekret “Ja”).

msinfo32 – Merk Hyper-V verdier

Merk: Dersom Hyper-V virtualisering er aktivert i fastvare viser “Nei”, er dette noe du kan slå på ved å gå inn i BIOS/UEFI for å endre. Det er også verd å merke seg at dersom det står “En hypervisor er oppdaget”, betyr dette at Hyper-V allerede er aktivert.