Slik får du tilbake tilbake-tasten i Google Chrome

Slik får du tilbake tilbake-tasten i Google Chrome

For de fleste av oss er det logisk å bruke backspace for å gå tilbake på en nettside, men altså ikke for Google. Heldigvis har løsningen kommet.

I alle nettlesere er det vanlig at du kan gå tilbake på en nettside ved å trykke på “tilbake-tasten” – backspace. Dette har også vært mulig i Google Chrome inntil nylig.

Google har nå innsett at mange brukere ønsker denne funksjonaliteten, og har nå kommet med en løsning for å få backspace til å gå tilbake på en nettside.

Slik får du tilbake-funksjonen tilbake (!)

Den nye metoden får å gå tilbake på en nettside i Google Chrome er altså å trykke  ALT + Pil venstre. For mange er dette veldig tungvindt, og ønsker seg tilbake-knappen tilbake.

Google har derfor laget en egen tilleggsfunksjon som brukerne kan laste ned til nettleseren, kalt “Go back with backspace” – og ligger nå i Chrome Nettmarked.

Go Back With Backspace
Go Back With Backspace
Developer: google.com
Price: Free

Google Chrome backspace

I følge Google ble funksjonen fjernet fra Google Chrome v52 fordi mange brukere mistet arbeidet sitt når de uheldigvis kom borti tilbakeknappen på tastaturet. De har derfor fjernet funksjonen i nettleseren, og lar den være en valgfri tilleggsfunksjon som kan lastes inn.

Go back with the backspace button! This extension re-enables the backspace key as a back navigation button – except if you’re writing text. 
Fra beskrivelsen av tilleggsfunksjonen.

Vær dog oppmerksom på at tilleggsfunksjonen vil bli lastet inn for hver fane du åpner, så det vil kreve noe ekstra ressurser å aktivere funksjonen.