PowerShell for Linux blir Open-Source

PowerShell kommer til Linux

Systemadministratorer; gled dere! PowerShell kommer til både Linux og Mac i første halvdel av 2017.

Microsoft har annonsert at PowerShell får åpen kildekode og blit tilgjengelig for både Linux- og Mac-plattformen. PowerShell er en plattform for administrasjon og automatisering.

Microsoft slipper nå alphaversjoner av PowerShell for Linux (Ubuntu, CentOS og Red Hat Linux) og Mac OS X. En ny PowerShell GitHub gir brukere muligheten til å laste ned binærfiler av programvaren, samt tilgang til kildekoden.

Kraftig verktøy

PowerShell på Linux og Mac vil la brukere med solid kompetanse med Microsofts skriptspråk ta disse ferdighetene over til nye plattformer. Samtidig vil folk som er vant til å jobbe med disse plattformene få tilgang til et nytt og svært kraftig verktøy for å få arbeidet gjort.

RELATERT ARTIKKEL
Techintervju: Jeffrey Snover, PowerShell-plattformens far

Jeffrey Snover snakker om programutvikling, prosjekter og samarbeid. -Det å utvikle et program eller et helt system handler ikke bare om bits og bytes. Det sentriske menneskesynet er også svært viktig for sammensetningen av utviklingsteamet, og utgjøre en suksess.  [Les artikkel]

Nå kan hardcore Linux-brukere få tilgang på et ekstra sett med verktøy som de kan bruke til å administrere en rekke systemer. Det er en del av Microsofts pågående strategi å åpne opp produkter som tidligere har vært låst til Microsofts plattformer. Åpen kildekode av .NET-programmeringsrammeverk i 2014 var starten på denne strategien.

Jeffrey Snover, arkitekten bak PowerShell, har tidligere uttalt at kjernen og cmdlets i PowerShell vil være det samme på tverrs av plattformene Windows, Linux og Mac. Noen cmdlets som bruker spesifikke Windows-funksjoner vil ikke være tilgjengelig på andre plattformer, og PowerShell-script skrevet for Windows kan måtte endres noe for å fungere på Linux og Mac.

sharepoint_powershell

Microsoft arbeider nå med remote access i PowerShell på Linux, og så snart det er ferdig kan administratorer bruke PowerShell i Windows for å administrere Linux-systemer, noe som mange administratorer har etterlyst en god stund.

Samarbeid

Takket være et samarbeid mellom Microsoft og Amazon (Microsofts største cloud-konkurrent), kan systemadministratorer håndtere Linux-systemer via Amazon Web Services (AWS) for PowerShell.

VMware har også inngått samarbeid med Microsoft for å gi ut nyt cmdlets for PowerShell som fungerer på tvers av plattformene.

Gjennom PowerShell Editor Service kan administratorer også bruke Visual Studio Code og Sublime Text, inkludert støtte for debugging. Microsoft sier at også andre editorer vil støttes i fremtiden.

Når det kommer til åpen kildekode, vil Microsoft være åpne for bidrag gjennom GitHub, men akkurat nå er det kun Microsoft-ansatte som legge til endringer i PowerShell. Jeffrey Snover sier at i fremtiden vil også andre bidragsytere kunne arbeide med prosjektet.

Offisiell lansering av PowerShell til Linux blir i løpet av første halvår 2017, men det er foreløpig ikke satt noen konkret dato for utgivelse.

Les også vårt intervju med PowerShell-plattformens far, Jeffrey Snover