Microsoft lanserer nye løsninger for å drive det digitale skiftet

Under den årlige konferansen "Microsoft Ignite" i Atlanta, presenterte Microsoft en rekke løsninger som vil gjøre det lettere for IT-profesjonelle å drive det digitale skiftet i sine organisasjoner.

En rekke nye produkter og tjenester knyttet til sikkerhet, produktivitet, intelligence og nettskyen skal adressere noen av de største utfordringene og mulighetene IT-profesjonelle møter i dag. For eksempel hvordan ivareta sikkerheten med et stadig mer komplekst og dynamisk trusselbilde, og hvordan balansere sluttbrukernes preferanser med teknologiinvesteringer som kan skaleres og levere verdi.

microsoft_ignite_atlanta

Her er en oppsummering av noen av de viktigste nyhetene fra Ignite. 

Sikkerhet

Sikkerhetsforbedringer på tvers av Microsofts produkter – inkludert Windows 10, Office 365 og Enterprise Mobility + Security – gir solid beskyttelse mot sikkerhetstrusler.

 • Windows Defender Application Guard, som kommer neste år til Windows 10 Enterprise-kunder og snart til Windows Insiders, gjør Microsoft Edge til den sikreste nettleseren for bedrifter. Den er drevet av virtualiseringsbasert sikkerhetsteknologi og benytter isolerte containere bygd direkte inn i maskinvaren for å forhindre at skadevare flytter seg mellom ansattes enheter og bedriftens nettverk.
 • Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) og Office 365 ATP deler nå informasjon på tvers av tjenestene, noe som hjelper IT-profesjonelle til å undersøke og respondere på sikkerhetstrusler på tvers av Windows 10 og Office 365 mye raskere og effektivt.
  Office 365 Advanced Threat Protection vil utvides til Word, Excel, PowerPoint, SharePoint Online og OneDrive for Business. Andre forbedringer inkluderer «dynamic delivery», som lar brukere motta og åpne epost umiddelbart mens det vedlegget skannes. «URL detonation» analyserer lenker i sanntid for å identifisere ukjente skadelige URL-er.
 • Office 365 Threat Intelligence gir varsler og informasjon om opphavet til spesifikke angrep. Løsningen integreres med allerede eksisterende security incident event management (SIEM)-systemer, og lar kunder implementere dynamiske policyer basert på trusselens natur.
 • Outlook til iOS og Android er nå fullstendig sky-drevet av Microsoft Cloud for Office 365 bedriftsbrukere. Med støtte for Exchange Online kontoer sørger løsningen for at e-postdata aldri caches utenfor Office 365.
 • Enterprise Mobility + Security E5, er et nytt tilbud som ekspanderer sikkerheten for å bistå overgangen til mobilitet og sky. Dette er tilgjengelig fra 1. oktober 2016. Pakken inkluderer den nye Microsoft Azure Information Protection, en tjeneste som bistår organisasjoner til å klassifisere, merke og beskytte sensitiv data.
 • 1. oktober 2016 blir også Secure Productive Enterprise tilgjengelig. Et produkt som tilbyr de siste og mest avanserte sikkerhets- og produktivitetsfunksjoner på tvers av Office 365, Windows 10 Enterprise og Enterprise Mobility+Security.

Intelligence

Nye AI-ressurser i apper, tjenester og infrastruktur redefinerer mulighetene for både personer og organisasjoner

 • Microsoft viser frem nye egenskaper for personlig assistent og AI-agent Cortana, blant annet innen helseinnsikt og påminnelser.
 • Office 365 får nye smarte skybaserte løsninger:
  • Tap in Word og Outlook, som bruker Microsoft Graph til å gjøre det lettere å inkludere innhold fra eksisterende dokumenter internt i organisasjonen i egne dokumenter og eposter.
  • Quickstarter til PowerPoint og Sway gir kategorisert overblikk for alle emner, også tekst og bilder som kan bli brukt som utgangspunkt i presentasjoner.
  • Maps, en ny diagramtype i Excel drevet av Bing Maps, som kan transformere geografisk data til høyoppløselige visualiseringer.
 • Microsoft My Analytics (Tidligere Delve Analytics) er en personlig analysetjeneste i Office 365 som hjelper folk med å forstå hvordan de disponerer arbeidstiden. Nye muligheter gir team-medlemmer og prosjektledere innsikt som kan forbedre måten man jobber sammen på.
 • Relationship Assistant, inkludert i den snart lanserte Dynamics 365 for Sales, gjør kundeengasjement smartere enn noen sinne på alle enheter.
 • Microsoft har iverksatt en ny AI-aktivert virtuell agent på tvers av deres amerikanske supportsentre for å forbedre kundeopplevelsen.

azure

Platform til sky

Lanseringen av Windows Server 2016 og System Center 2016 bygger på det som allerede er markedets mest omfattende hybride skyportefølje, og endrer kunders infrastruktur for å støtte fremtidens skyapplikasjoner. Samtidig bidrar nyskapninger i Microsofts sky-infrastruktur til å bane vei for den AI-drevne, skybaserte supercomputeren.

 • Windows Server 2016 er tilgjengelig i oktober, noe som gir IT-profesjonelle nye lag med sikkerhet og Azure-inspirert innovasjon til infrastruktur og skyapplikasjoner. Microsoft og Docker Inc. utvider deres samarbeid for å gjøre Docker Engine tilgjengelig for Windows Server 2016. uten ekstra kostnad. System Center 2016 vil også være tilgjengelig i oktober og tilbyr et forenklet styringssystem på tvers av datasentre og skyen for Windows Server 2016
 • Nye Azure overvåkningsmuligheter, kombinert med Operations Management Suite-oppdateringer hjelper IT-profesjonelle til å håndtere sky og lokale midler fra et sted.
 • Den kommende technical preview av Azure Stack fører Azure-teknologi til kundenes datasentre, og styrker Microsofts differensiering på hybrid nettsky.

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...