Nyhet fra TP-Link gir stabilt trådløst nett i hele huset

Nyhet fra TP-Link gir stabilt trådløst nett i hele huset

Nettverksprodusenten TP-Link lanserer nå sitt Wi-Fi-system basert på mesh-teknologi til det norske markedet. Deco M5 består av nettverksenheter som plasseres distribuert i hjemmet og leverer stabil og trådløs internettdekning

Betongvegger eller tre- etasjers kan være en frustrasjon for flere enn bare nettverksadministratorer, dog, det er en kjent utfordring for mange som sliter med ustabilt internett. Signaler som ikke når frem kan være en virkelig kattepine, spesielt med mobiltelefoner og enheter som ikke alltid har like godt signalmottak som vi er vant med fra blant annet bærbare datamaskiner.

Med et ønske om å være konstant tilgjengelig og pålogget, stilles det større krav til signalstyrke og båndbredde. Dette gjør at selv de kraftigste ruterne kan komme til kort når hele familien vil surfe på nettet, strømme film og spille online-spill samtidig.

Løsningen kan være et Wi-Fi-system som bygger på såkalt mesh-teknologi. Deco M5, er et mesh-system som består av tre nettverksenheter som sammen skaper en nettverkssone og som skal sikre stabilt og trådløst internett i hele hjemmet.

Mesh-system med integrert sikkerhet

Deco M5 er utstyrt med HomeCare, en sikkerhetsfunksjon som sammen med  Trend Micro skal sikre brukerne mot malware. Ytterligere sikkerhetstiltak og brannmurinnstillinger sammen med foreldrekontroll skal gi både voksne og barn en tryggere nettopplevelse i følge produsenten: Deco M5 gir foreldre verktøy for å kontrollere nettsider – både apper og URL-sider – og på den måten bedre holde styr på barnas skjermtid, også når man ikke er hjemme. Man kan også automatisk få tilsendt månedsrapporter til mobilen og på den måten holde seg oppdatert på nettverksaktivitetene i hjemmet.

TP-Link Deco M5

I en pressemelding forteller Clark Qian, Regional direktør for TP-Link i Norden og Nederland at med flere og flere brukere er koblet på hjemmets Wi-Fi samtidig og med enda flere enheter enn noensinne, er et høyt sikkerhetsnivå også viktigere enn noensinne før. TP-Link HomeCare gjør Deco M5 til den mest omfattende sikkerhetspakken på markedet.

Ytelse og spesifikasjoner som imponerer

Deco M5 er utstyrt med en quad-core-prosessor og utnytter den nyeste mesh-teknologien til å sikre et Wi-Fi som alltid gir brukeren en optimal forbildelse. TP-Links «Adaptive Routing Technology» (ART) sørger nemligfor at nettverket identifiserer den optimale enheten å levere signaler til klienten – det vil si, at enheten automatisk kobles til den Deco M5-enheten som gir best nettforbindelse der man befinner seg.

Deco M5 optimerer automatisk forbindelsene mellom enhetene, slik at man automatisk kobles til den enheten som er nærmest og på den måten slipper man at forbindelsen til for eksempel mobilen forringes når man beveger seg fra rom til rom. Deco M5 leveres med to-bånds AC3100-system med en spesifisert dataoverføringshastighet på 400 Mpbs (2,4 GHz) og 867 Mpbs (5 GHz).

Deco M5 i sitt naturlige miljø

Deco har brukerne også mulighet til å kontrollere hvordan båndbredden anvendes, hvilket gjør det enkelt å prioritere tjenester og enheter med aktiviteter som for eksempel onlinespill, strømming i HD-kvalitet og videosamtaler, som legger stort beslag på nettverket.

Tilgjengelighet og pris

Deco M5-systemet leveres med av tre nettverksenheter. De tre medfølgende enhetene skal i følge produsenten dekke et hus på inntil 418 kvadratmeter. Har man behov for enda større rekkevidde kan ytterligere enheter Deco M5-enheter legges til (inntill ti enheter).

TP-Links Deco M5 Wi-Fi-system er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere og på nett med veiledende utsalgspris på 3 499 kroner.