Derfor bør du glede deg til “Fall Creators Update”

Derfor bør du glede deg til “Fall Creators Update”

Selv om de fleste av oss ser frem mot sommer, er det flere gode grunner til å glede seg til høsten og Windows 10 Fall Creators Update

Selv med et verdenomspennende cyberangrep navngitt WannaCry, var det langt mer trivielle begivenheter sist uke. Selvsagt, Build annonserte en rekke nyheter for høstens oppdatering av Windows 10 – “Fall Creators Update”.

OneDrive Files On-Demand

Trolig en av de mest etterspurte og etterlengtede funksjonene i OneDrive som så først så dagens lys i Windows 8, men forsvant med introduksjonen av Windows 10 er “placeholders”, eller OneDrive “Files on-demand” som det nå vil hete og gir muligheten for å kunne nå filer i OneDrive uten at de er lagret lokalt på maskinen.

OneDrive Files On-Demand

Les også: Plassholdere kommer tilbake til OneDrive

Selvsagt, dette betyr at du må være tilkoplet internet for å kunne åpne eller endre i filene, men tross alt, du kan nå se dem og bearbeide dem på lik måte som i Windows 8- familien. Slik Windows 10 har forholdt seg til problemstillingen frem til nå har vært at du kan velge å laste opp filer til OneDrive, og la vær å laste dem ned til den aktuelle klienten – tross alt – det er ikke alle enheter som hverkan har lagringskapasitet eller behov for alle filene du har der. Ulempen er dog innlysende. Undertegnede selv har flere ganger sett rødt ettersom bildene ikke får plass på den lokale enheten, mens skylagringen fremdeles har 800 gigabyte ledig. Nå får vi det beste fra begge verdener. Igjen!

OneDrive Files On-Demand

Windows Story Remix

Selv om dette i seg selv ikke er en Windows funksjon, er dette en funksjon som først blir tilgjengelig i Fall Creators update. Med kunstig intelligens og utvidet støte for 3D og penn tar bilde- og videoredigering et nytt syvmilssteg.

Med integrasjon fra smarttelefonene du allerede har, samhandling på tvers av miljøer for å utvikle 3D animeringer og integrert støtte for personalisering med penn, er dette noe som vil kunne forandre måten mange selskaper- og privatpersoner forholder seg til markedsføring, opplevelser og minner.

Få arbeidet til å følge deg

Selv det å kopiere innhold fra en app til en annen har tidvids vært en mare og kontrasten til Fall Creators Update kunne ikke ha vært større når Microsoft nå vil la arbeidet følge deg fra din Windows 10 enhet – og til en hvilken som helst Windows- iOS eller Android enhet – og – ikke bare det, du vil også kunne benytte utklippstavlen på tvers av enheter. Skriv en lang tekst på din laptop og kopier teksten, for så å lime den inn på telefonen og send som SMS.

Minuset er derimot at det kreves at du har Cortana aktivert, en funksjon som ikke finnes på Norsk (enda).

Enda bedre støtte for AR og VR

Siden Hololens ble annonsert, har AR og VR blitt en stadig større del av Windows 10 som operativsystem – og faktisk blitt et eget embedded operativsystem for produkter som Hololens.

Under Build konferansen ble denne satsningen forsterket, og det ble også annonsert verdens første mixed reality bevegelseskontrollere (i følge Micoroft selv). Kontrolleren virker altså helt individuelt uten behov for eksterne sensorer eller følere.

Vi vil komme tilbake med flere nyheter om Windows 10 Fall Creators Update i tiden som kommer