Photobucket endret sine abonnement

Flere millioner bilder borte fra nettet over natten

Flere millioner bilder borte fra nettet over natten

Bildelagringstjenesten Photobucket endret sine abonnement uten forvarsel, og flere millioner bilder er forsvunnet fra utallige nettsider.

Det å embedde bilder i foruminnlegg, blogger og nettsider er en veldig vanlig praksis. Bildene blir ofte lastet opp på en bildelagringstjeneste og lagt inn på en nettside ved hjelp av en embed-kode.

En slik tjeneste er Photobucket. Nylig endret de sine abonnementsnivåer – hvilket gjorde at flere millioner bilder på nettet sluttet å vises for brukerne.

Photobucket 3.party error
Slik ser det ut i mange forumtråder og blogginnlegg nå.

Må betale $399 pr år

Det er 3.parts-visning av bilder som nå ikke lenger tillates gjennom Photobucket. Det vil si at dersom du linker og viser ditt Photobucket-bilde på et forum, blogg eller nettside, vil du kun få opp feilmeldingen ovenfor, med beskjed om å oppgradere ditt abonnement.

For å bruke dine Photobucket-bilder på andre nettsider (3. parter), må du nemlig ha abonnementet “Photobucket Plus 500”, som koster $39.90 pr måned eller $399 pr år.

Ikke bare er det dyrt, eksisterende Photobucket-bilder rundt om kring på nettet slutter å fungere dersom du ikke har det nye abonnementet.

Photobucket har eksistert på nettet siden 2003, og over 10 milliarder bilder ligger lagret hos tjenesten.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...