Sonos lanserer smarthøyttaler med støtte for flere taletjenester

Sonos lanserer smarthøyttaler med støtte for flere taletjenester

For få minutter siden ble Sonos One lansert – en ny og smart stemmestyrt høyttaler fra Sonos som støtter et flertall ulike stemmestyringstjenester, spiller musikk, podcaster, lydbøker og annet lydinnhold fra mer enn 80 strømmetjenester

Fra scenen sammen med bransjepartnere viste Sonos i dag frem Sonos One, en helt ny stemmestyrt smarthøyttaler med støtte for flere ulike taletjenester og avspilling av musikk, podkaster, lydbøker og annet innhold fra over 80 strømmetjenester. Med god lyd og gjennomtenkt design, vil Sonos One være en bro mellom talestyring og musikk via hele Sonos-systemet. Sonos One får en pris på 1999 kr og vil være tilgjengelig globalt fra 24. oktober. Forhåndsbestillinger starter i dag på http://www.sonos.com.

Sonos One lanseres med Amazon Alexa 24. oktober; Google Assistant følger i 2018.

I tillegg muliggjør gratis programvareoppdateringer Alexa stemmestyring for nåværende Sonos-eiere umiddelbart; AirPlay 2 kommer i 2018

Ved lansering søttes talestyring via Sonos One i USA, Storbritannia, Tyskland, og Østerrike. Den har full talestøtte for Amazon Music, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM og TuneIn. Alexa talestyring for Spotify på Sonos One kommer før jul.

Talekommandoer som å sette på pause, hoppe over spor, skru volum opp og ned, samt spørre hva som spilles av, vil være tilgjengelig for alle andre musikktjenester Sonos støtter. Med Sonos One kan brukere styre hele hjemmelydanlegget fra Sonos ved hjelp av egen stemme.

Sonos One byr også på alle fordelene ved Alexa – høre værmeldinger, stille inn tidsvarsler, lytte til nyheter og trafikkrapporter, og til og med få de siste sportsresultatene. Det langsiktige strategiske samarbeidet mellom Sonos og Amazon betyr at Sonos One med Amazon Alexa bare vil bli smartere over tid, med oppdateringer via nettskyen.

I 2018 kommer Google Assistant til Sonos One, noe som gjør den til den første og eneste smarthøyttaleren som støtter flere store taletjenester. Med Google Assistant og Sonos vil kundene ikke bare ha god lyd og design, men også en personlig assistent som er tilgjengelig døgnet rundt. Med denne kan du lytte til musikk, stille spørsmål, få de siste nyhetene, dimme lysene eller sjekke hva som er neste oppføring på dagens agenda.

– Vi lever i en gullalder når det kommer til strømming av underholdning, sier Patrick Spence, CEO i Sonos.

– Men altfor mye av dette flotte innholdet blir presset gjennom smarthøyttalere som ikke er designet med lydkvalitet i tankene. Med vår åpne tilgang til partnerskap, agnostiske tilnærming til taletjenester, styrken til våre mange innovative partnere og en lydplattform designet for hele hjemmet, skaper vi bedre lytteopplevelser for folk.

Detaljer om Sonos One
Sonos One er en del av Sonos Home Sound System. Den fungerer sømløst med andre Sonos-høyttalere og gir deg tilgang til over 80 musikktjenester. Du kan bruke Sonos One som en frittstående høyttaler, trådløst i par for stereolyd eller bruke den med PLAYBASE eller PLAYBAR for å skape hjemmekinoopplevelser med surroundlyd.

  • Den er konstruert fra bunnen for å levere overraskende fyldig lyd for en høyttaler av denne størrelsen.
  • Har to klasse D digitale forsterkere, en diskant og en mid-woofer.
  • Seks mikrofoner og en adaptiv støyreduksjonsalgoritme sørger for fokus på rett person, slik at taletjenesten forstår alt klart og tydelig.
  • Taleopptaksteknologi med ekkokansellering gjør at høyttaleren fortsatt kan høre deg over musikken. På intelligent vis senker volumet seg når du snakker til høyttaleren, slik at du slipper å rope over musikken.
  • Lampen på høyttaleren lyser hvis mikrofonene er aktive. Lyset er koblet til samme krets som driver mikrofongruppen, så hvis lyset er av, betyr det at mikrofonen er slått av.
  • Brukerne kan bruke Trueplay for enkelt å justere Sonos One til å låte bra uansett hvor den er plassert i hjemmet.
  • Sonos One er tilgjengelig i helt hvit eller helt svart matt utførelse.

Apple AirPlay 2 kommer i 2018
Sonos annonserte også at de vil begynne å støtte Apples AirPlay 2 i 2018, noe som gjør det mulig å spille av alle typer lyd fra iOS-enheter – inkludert YouTube-videoer og Netflix-filmer, på Sonos-høyttalere rundt om i huset. Eiere vil også kunne be en hvilken som helst Siri-aktivert enhet om å styre musikk på Sonos-høyttalere.

Andre nyheter
Sonos kom med en rekke andre kunngjøringer ved dagens arrangement i New York:

  • Styr Sonos på dine egne vilkår: Siden 2016 har Sonos-eiere kunnet styre Sonos direkte fra Spotify-appen. Og innen utgangen av året vil Sonos-eiere kunne styre Sonos direkte fra flere musikkapper, inkludert Pandora og Tidal. Direkte styring via appene Audible, iHeart Radio og Kuke Music kommer tidlig i 2018.
  • Sonos-appen blir enda bedre: Sonos-eiere vil fra i dag av se et oppdatert app-grensesnitt når de oppdaterer programvaren. Appen vil fortsette å spille en nøkkelrolle sammen med tale- og partnerapper, der alt fungerer sammen og utfyller hverandre. Nye oppdateringer inkluderer enklere navigering med de viktigste kontrollene i en navigeringslinje nederst på skjermen, slik at det blir enklere å flytte musikk rundt i hjemmet og raskt bla gjennom og få tilgang til favoritter, via en hvilken som helst tjeneste.
  • Utvidelse av utviklerplattform og nytt sertifiseringsprogram: I 2018 vil Sonos åpne utviklerprogrammet sitt og levere API-er til alle utviklere som ønsker å bygge gode kundeopplevelser på Sonos-lydplattformen. Partnere og utviklere vil ha tilgang til verktøyene, dokumentasjonen og støtten de trenger for å innovere raskere. Selskapet rullet også ut et sertifiseringsprogram. Partnere vil ha muligheten til å gjøre seg fortjent til godkjenningsmerket «Works with Sonos», slik at Sonos-eiere kan være trygge på at selskapene som bygger og innoverer på plattformen vår, leverer opplevelser som oppfyller Sonos høye kvalitetsstandard.

ITpro vil komme med test av Sonos One så fort det lar seg gjøre og test av Sonos Play:5 vil komme om ikke lenge.

 

Netgear business PoE+ switcher

Et par av oss i redaksjonen satt en dag og snakket om nettverksutstyr og vi kom inn på switcher. Switcher er jo liksom noe man aldri tenker så mye på, fordi de bare er...