Det er snart ett år siden vi stiftet bekjentskap med BackBeat Pro 2 fra samme produsent. Har det egentlig skjedd noe annen enn navneendring siden sist?

Navneendringen til tross, det er mange slående likheter mellom Plantronics BackBeat Pro 2 og den nye Voyager 8200 UC. Verdt å nevne er derimot at designet har blitt noe mer spiselig for de som ønsker noe som er litt mykere i formene, men fremdeles har beholdt funksjonaliteten.

Takk til Plantronics for framskaffelse av testeksemplar. 

Med i esken

Sammen med Voyager 8200 UC følger det med det samme tøypose som fulgte med BackBeat Pro 2. Det er fint lite som har forandret seg siden sist, og dette er en av de desidert beste transportløsningene for hodetelefoner vi har sett på markedet. Posen tar godt vare på hodetelefonene under transport og den opptar ikke unødig plass når de er i bruk.

Trenger du ekstra ladekabler eller lommebok på din reise? Det er en lomme med plass til dette i tøybagen.

En perfekt løsning for en som reiser ofte og ønsker å ha pass og lommebok med seg inn på flyet uten å måtte stresse ned i en carry-on.

Design

I fornyelsen av designet har Voyager 8200 UC fått en noe større åpning for ørene inne i selve øreklokkene. Videre har de flyttet fokus fra funksjon og urbanitet over til runde kanter og myke linjer. Mellom selve øreklokken og hodetelefonen er det en blank kant som fremmer designet. Nytt er en åpning for mikrofoner – en på hver side.

Videre er designet fra BackBeat Pro 2 videreført hva knappekonfigurasjonen angår, hvor høyre hodetelefon er dekket av en stor funksjonsknapp (svar/legg på). Den venstre hodetelefonen har fire funksjonsknapper – representert med play/pause, frem, tilbake, samt et dreiehjul for å justere lydnivået.

Selve hodebøylen og justeringsmekanismen fremstår som solid konstruert og med godt tøystoff som isolasjon mellom hodet og hodetelefonene. Med forstørret åpning i øreklokkene er dette et sett som har parkert vår Bose QC35 under testperioden. Det ser bra ut, sitter komfortabelt i timevis og har drøssevis av funksjoner. Til sammenligning er den også langt mer behagelig å endre volum og låter mer enn tilsvarende hodetelefoner fra Sony (WH-1000M2) som krever en repeterende aktiv handling for å justere volumet.

Pause en melodi? Hvor er knappen? Slike utfordringer opplevde vi aldri med Voyager 8200, som tross et litt mindre elegant design gruser de andre i brukervennlighet.

Voyager 8200 har en inngang for micro-USB for programvareoppdateringer og oppladning av det integrerte batteriet, samt en 3,5mm minijack for lydinngang.

I bruk

To av styrkene til Voyager 8200 UC er den lange batterikapasiteten og rekkevidden for blåtannsignalet. Selv etter en tur-retur mellom Bergen og Los Angeles med mellomlandinger, var batterikapasiteten aldri noe problem.

I tillegg får du varsel av gjenværende batterinivå på smarttelefonen, slik at det er aldri noen problemstilling å være i faresituasjonen for tomt batteri. Dog, var også forgjengeren levert med samme batterispesifikasjoner og det er ingen subjektiv opplevelse av at det finnes noen faktisk endring her.

En detalj som kan skrytes av er den gode rekkevidden til hodetelefonene som uten vanskeligheter takler et større kontorlandskap uten at lyden forvrenges eller forbindelsen blir brutt.

En av de sentrale funksjonene til Voyager 8200 er den aktive støydempingen, som vi derimot opplevde at kunne motarbeide seg selv til tider. Resultatet er at ved maksimalt støydempingsnivå kommer de mørke bassfrekvensene på automatisk og skaper et merkelig lydbilde. Dette er dog ikke noe som har vært et problem, men ved de to tilfellene vi opplevde dette over en to-måneders periode, ble det løst ved å redusere den aktive støydempingen til moderat.

Hva lydkvalitet gjelder, er det gjennomgående god lyd, med god bassgjengivelse. Selvsagt er det verdt å nevne at dette er en ypperlig assistent, spesielt i åpent kontorlandskap og samtidig får du som forbruker et svært godt lydbilde. Faktisk er vi noe usikker på om vi liker dybden i bass og detaljrikheten til Voyager 8200 bedre enn både QC35 og WH1000M2.

Et lite trekk får Voyager 8200 for manglende særpreg på design – forbedringer til tross. Ser vi igjen til WH1000M2 fra Sony, er det en rekke aktive justeringer som kan styres gjennom appen for støydemping og aktiv omgivelseskontroll, noe Voyager 8200 mangler.

Konklusjon

Selv om det er mange små forbedringer fra tidligere hodetelefoner vi har testet fra Plantronics, er det ikke noe som virkelig rocker ved karakterskalaen. Det er definitivt et produkt som bør vurderes for ansatte som trenger en variasjon mellom støydemping og musikk, samtidig som det har funksjonalitet til å kunne benyttes til telefonsamtaler i møter.

Selv om vi ikke skryter dem til skyen, er det verdt å gjenta at Voyager 800 har erstattet vår BOSE QC35 i nesten tre måneder under testingen, og vår nyankomne WM1000M2 fra Sony har ikke helt den sammen feelingen i lydbildet – uten justering av EQ i appen.

Det som derimot rocker mest ved Voyager 8200 er en relativt stiv prisøkning, som i skrivende stund er mer enn 800 kroner høyere enn BackBeat Pro 2 – et produkt vi tidligere har omtalt med tilsvarende ordlag.

Vår vurdering

85 / 100 poeng
Med i esken

100%

Design

85%

I bruk

85%