De ansatte får ikke bruke portabel lagringsplass lenger

IBM bannlyser minnepinner

USB-minnepinner, SD-kort og portable harddisker er alle nyttige i gitte situasjoner, men blir nå bannlyst fra IBM.

Sikkerheten står i høysetet når teknologigiganten IBM nå har slått fast at flyttbare lagringsenheter er for risikable å bruke. Nå får de ansatte verken bruke USB-minnepinner, SD-kort eller bærbare harddisker.

IBM’s globale sikkerhetsdirektør, Shamla Naidoo, informerte nylig alle ansatte om at dataoverføringer til eller fra flyttbare lagringsenheter nå er forbudt.

I stedet for bærbar lagring, ønsker IBM at alle bruker skyen, mer spesifikt IBM’s egen filsynkronisering og delingstjeneste.

Vil minimere risikoen

IBM’s beslutning vil gjelde over hele verden og blir implementert i løpet av de neste ukene. Naidoo forklarer at frykten for mulig skade på omdømmet eller økonomisk skade fra feilplasserte, tapte eller misbrukte flyttbare lagringsenheter må minimeres, og er grunnen til at restriksjonen innføres.

Flyttbare lagringsmedier er fort gjort å glemme igjen eller miste, og sannsynligheten er stor for at de som finner en slik lagringsenhet vil sjekke hva de inneholder.

For å sørge for sikker tilgang til fil-skyen, vil trolig USB-minnepinnene erstattet med USB 4G LTE-pinner.

Produkttest: Fitbit Charge 4

Fitbit har kanskje ikke oppdatert utseende på sin nyeste Charge, men det er innsiden som teller, som de sier og der har det skjedd ting. Det amerikanske selskapet ble kjøpt av Google for 2,1...