Microsoft bygger to nye datasentre i Norge

Microsoft har annonsert sine planer for utvidelse av skyinvesteringer i Europa. Datagiganten skal levere sine skytjenester fra to nye datasentre i Norge.

Microsoft intelligente sky, bestående av Microsoft Azure, Office 365 og Dynamics 365 inntar nå norsk grunn, etter at selskapet har annonsert at de skal bygge to datasentre i Norge. Lokasjonene blir i Stavangerregionen og Oslo.

– Over en milliard kunder verden over benytter Microsofts intelligente sky som plattform for sin virksomhet, sier direktøren for Microsoft Azure, Jason Zander.

– Ved å levere Microsofts skytjenester fra nye datasenterregioner i Norge, vil norske virksomheter kunne utnytte skyens skalerbarhet og innovative muligheter, samtidig som de ivaretar sine krav til sikkerhet, personvern og datalagring, fortsetter han.

Milliardavtale med Equinor

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge og Åshild Hanne Larsen, IT-direktør (CIO) i Equinor inngår en syvårig milliardavtale.

Samtidig med lanseringen av norske datasentre, har Microsoft gjort en milliardavtale med Equinor, tidligere Statoil.

Dette strategiske samarbeidet løper gjennom en syvårig konsum- og utviklingsavtale med verdi på flere hundre millioner dollar.

– Equinor spiller en sentral rolle for å fremme innovasjon og utvikling av norsk økonomi. Vi er svært stolte over å inngå et samarbeid med Equinor og bidra til deres fremtidige vekst gjennom vår intelligente sky, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

– Ved å bygge nye datasenterregioner i Norge legger vi til rette for vekst, innovasjon og digital transformasjon av norske virksomheter – enten det er store bedrifter, offentlig sektor eller noen av de 20.000 små og mellomstore bedriftene som sammen skaper Norges fremtid, fortsetter hun.

Stor kompetanse i Norge

Microsoft har vært tilstede i Norge siden 1990, og har i dag nærmere 600 medarbeidere innen utvikling, salg og markedsføring – i tillegg til et stort partnernettverk med over 1900 partnere.

Med den nye investeringen i datasentre, vil Microsoft for første gang kunne levere sin intelligente sky fra datasentre lokalisert i Norge. Dette vil skape økt innovasjon innen energisektoren, offentlig sektor og en rekke andre bransjer og industrier.

Verdien av nye datasenterregioner økes også ved at kunder har muligheten til å utnytte hybride skyløsninger med Microsoft Azure Stack – som i dag er tilgjengelige gjennom flere norske tjenestetilbydere. Azure Stack muliggjør bruksscenarioer med unike behov for konnektivitet.

Microsoft har også lang erfaring med å bistå kunder med håndtering av nye forretningsbehov, og har utviklet strategier for å hjelpe virksomheter med å forberede seg til EUs nye personvernforordning, GDPR.

Microsoft Azure-plattformen har nå 52 ulike regioner verden over.

52 Azure-regioner verden over

I løpet av de siste tre årene har antallet tilgjengelige Azure-regioner mer enn doblet seg. Med 52 annonserte regioner, har Microsoft Azure flere regioner enn noen annen skyleverandør.

De to nye sentrene i Norge blir selskapets første i Nord-Europa.

Også Office 365 og Dynamics 365 fortsetter å utvide mulighetene for geografisk bestemt datalagring, og har annonsert 18 geografiske regioner. De to produktene er de eneste produktivitets- og forretningsplattformene som kan tilby lagring på så mange ulike lokasjoner. Hver region tilbyr en enhetlig opplevelse, støttet av robuste prosedyrer, systemer og kontrollfunksjoner for å sikre data, og overholde regionale og lokale reguleringer.