Norske kunder kan være rammet

Alvorlig sikkerhetsbrudd hos Ticketmaster

Alvorlig sikkerhetsbrudd hos Ticketmaster

En ukjent tredjepart kan ha fått tilgang til personlig informasjon og kortopplysninger til Ticketmasters kunder. Billettsalgstjenesten ber alle kunder nullstille passordet sitt.

Lørdag 23, juni oppdaget billettleverandøren Ticketmaster at de via en underleverandør i lang tid har vært utsatt for et hackerangrep. Det informerer selskapet om i dag, 28. juni. Det kan være snakk om storstilt lekkasje av kundeinformasjon over svært lang tid.

Har du kjøpt billetter i perioden september 2017 og 23. juni 2018, kan du være påvirket.

Berørte kunder har fått tilsendt en epost med informasjon om forholdene. Om du ikke har mottatt epost på din registrerte epostadresse skal du ikke være berørt.

Det er Ticketmaster i England som lørdag oppdaget skadelig programvare på kundeservicetjenesten Inbenta, men gitt selskapets internasjonale virksomhet kan angrepet også ha gått utover norske kunder.

Det er tredjepartsleverandøren Inbenta Technologies, som leverer supporttjenester til Ticketmaster, som har

-Følg med på kontoutskrifter

Som følge av datainnbruddet kan følgende kundeinformasjon være på avveie: navn, adresse, epost, telefonnummer, betalingsinformasjon og innloggingsdetaljer.

Ticketmaster skriver på sine nettsider at de anbefaler at potensielt berørte kunder om å følge med på kontoutskrifter for bevis på svindel eller identitetstyveri. Mistenkelig aktivitet bør rapporteres til banken og eventuelle kredittkortselskaper.

Som et forebyggende tiltak har Ticketmaster tilbakestilt passordet for alle deres kunder, slik at man må bytte passord neste gang man logger på.

Angrepet kan globalt gjelde så mange som fem prosent av kundene, opplyser de. Ifølge sine egne hjemmesider selger Ticketmaster, som er verdens største billettselskap, fem millioner billetter bare i Norge hvert år.

Da sikkerhetsbristen ble oppdaget deaktiverte Ticketmaster alle tjenestene til Inbenta.

– Som følge av at Inbentas tjenester har vært i bruk på alle Ticketmaster sine nettsider, kan en ukjent tredjepart ha fått tilgang til personlig informasjon eller betalingsinformasjon, advarer Ticketmaster på en nettside de har opprettet i forbindelse med sikkerhetsbristen.

Les også: Inbenta fikk skylden for sikkerhetsbruddet hos Ticketmaster