Ticketmaster selger konsert- og eventbilletter til millioner av mennesker hvert år.

Forklarer hva som skjedde

Inbenta fikk skylden for sikkerhetsbruddet hos Ticketmaster

Teknologiselskapet Inbenta, som leverte supporttjenester til Ticketmaster forklarer hvordan en JavaScriptkode på feil sted førte til sikkerhetsbruddet hos Ticketmaster

Det kom tidlig frem at teknologiselskapet Inbenta, som jobber med kunstig intelligens, fikk skylden for det alvorlige sikkerhetsbruddet hos Ticketmaster. Det har vært en storstilt lekkasje av kundeinformasjon trolig over svært lang tid.

Sikkerhetsbruddet ble først oppdaget lørdag 23. juni 2018, men ble ikke offentliggjort før onsdag uken etter. I følge Ticketmaster kan alle som har kjøpt eller forsøkt å kjøpe billetter i perioden september 2017 til 23. juni 2018 være påvirket av informasjonslekkasjen.

En ukjent tredjepart kan ha fått tilgang på personlig informasjon som navn, adresse, epost, telefonnummer, betalingsinformasjon og innloggingsdetaljer.

Les også: Alvorlig sikkerhetsbrudd hos Ticketmaster

Javascript-kode på feil sted

Et av kodebibliotekene på de verdensomspennende nettsidene til Ticketmaster, kommer fra Inbenta Technologies. Kodebiblioteket driver nettsidens kundesupporttjeneste, og har i en lengre periode sendt kunde- og betalingsinformasjon til en ukjent tredjepart når kundene kjøpte billetter.

Konsernsjef i Inbenta Technologies, Jordi Torras bekreftet sikkerhetsbruddet i en uttalelse, men fremhever samtidig at ingen andre kunder er i fare.

 – Det bekreftes at kilden til databruddet hos Ticketmaster var en snutt med JavaScript-kode, som ble utviklet og tilpasset av Inbenta for å møte Ticketmasters spesielle krav,
skriver Torras i uttalelsen.

Beklager: Konsernsjef i Inbenta Technologies, Jordi Torras, beklager at Ticketmasters kunder har fått sin betalingsinformasjon på avveie.

– Javascriptkoden ble skrevet spesielt for Ticketmaster, og ble brukt på betalingssiden – hvilket den ikke ble skrevet for. Hadde vi visst at scriptet ble brukt på denne måten, ville vi selvfølgelig advart mot det, siden det utgjør en stor sikkerhetsrisiko, skriver han.

Torras legger også til at siden koden ble skrevet for Ticketmaster, og dermed kun brukt på deres nettsider, er ingen andre bedrifter berørt.

Utnyttet sårbarheter

Torras skriver at hackere har satt fokuset mot Inbentas front end-servere, der kodebibliotekene som ble brukt av Ticketmaster ble lagret.

-Hackere har utnyttet en rekke sårbarheter som tillot at en fil ble endret, sier Torras. -Den første delen av angrepet bestod av å utnytte en filopplastingsfunksjon til webserveren. Denne muligheten er nå fjernet, forteller han.

Inbenta jobber nå sammen med sikkerhetseksperter for å fullstendig forstå prosessen og angrepet som ble gjort.

Det tok selskapet noen timer på å avklare at det faktisk var Inbenta som var kilden til sikkerhetsbruddet, og de har nå funnet tre filer som har blitt endret av angriperne, og som har påvirket tre spesifikke nettsteder for Ticketmaster.

Hva er Inbenta?

Inbenta Technologies er et selskap som jobber med kunstig intelligens og naturlig språkbehandling i sine tjenester. Selskapet leverer avanserte chat- og supporttjenester til en rekke bedrifter verden over.

Chatteroboten kan kobles til bedriftens FAQ, kunnskapsdatabase og nettside, for å besvare kundenes spørsmål i løpet av sekunder. I saker hvor roboten ikke klarer å finne en løsning, vil den videresende spørsmålet til en menneskelig supportagent som sitter klar. Inbenta markedsfører at chatteroboten kan redusere support-epost og telefonsamtaler med 30-50%.