Norsk gavekortfirma blir global

Norsk gavekortfirma blir global

Da norske DiggEcard skulle velge betalingsløsning for nettbetaling, trengte de et system som kunne hjelpe dem å erobre verden. Valget ble Stripe.

Kombinasjonen av glemske nordmenn og en upersonlig touch bak gavekort som gave, gjør at gavekort for millioner av kroner glemmes bort i skuffen. Dette ønsket gründerne Olav Balandin og Kristian Stølen å gjøre noe med da de startet det norske selskapet DiggEcard.

Før var gavekort kjedelig å få og vanskelig å holde oversikt over. Men å få en melding på mobilen med en videohilsen og bilder sammen med gavekortet, er personlig og bringer glede. Appen lagrer gavekortet slik at du aldri mister det, gir deg oversikt over når det går ut og varsler deg når utløpsdato nærmer seg

Olav Balandin.

DiggEcard er det første selskapet i verden som tilbyr gavekort på app.

En global app

Da DiggEcard skulle velge betalingsløsning gikk de bort fra de populære norske betalingsløsningene. De hadde fra start en plan om global suksess.

Kristian Stølen (t.v.) og Olav Balandin (t.h) viser appen
Kristian Stølen (t.v.) og Olav Balandin (t.h) viser appen

– For oss var det viktig å finne en leverandør som kunne hjelpe oss på global basis. Stripes løsninger er brukervennlige og det er enkelt å legge til betalingsmetoder fra flere land, slik at vi kan ekspandere når vi ønsker å vokse. Vår tanke er at du skal kunne bo i USA og finne gavekort til de du er glad som bor i Norge – uten problem. Det vil også gjøre det enkelt for bedrifter å kjøpe gaver med en personlig vri, sier Balandin til ITpro.

Vil erobre verden med en god ide

Selskapet har allerede etablert seg i Storbritannia og USA, og enda flere land står på listen. Stadig flere bransjer interesserer seg for de mulighetene som DiggEcard tilbyr. DiggEcard er et eksempel på en ny type selskap som tenker globalt fra første dag.

Julegave til de ansatte med en vri
Med appen kan du enkelt kjøpe gavekort til mange og sette tidspunkt for når de leveres på mottakerens telefon. Enten du er en bedrift eller privatperson kan du enkelt ordne gavene ved hjelp av få tastetrykk. Hva er vel kulere enn et gavekort med en personlig hilsen fra sjefen?