Produkttest: OnePlus 7T

GOMOIT gjør ting de ikke kan - hold deg fast for tidenes mest anvendbare produktomtale!

Mr. P. virket irritert da han kom inn på kontoret, slengte sin Doro PhoneEasy 338gsm i bordet og sa han ville prøve noe mer avansert. Heldigvis hadde jeg akkurat fått inn nyeste tilskudd til OnePlus familien, en OnePlus 7T som vi skulle teste.

En lettere forvirret, men fornøyd kar forlot kontoret med sitt testeksemplar og lovet å skrive noen velvalgte ord. Dere mener kanskje at å overlate et stykke avansert teknologi til en av GOMOIT folket er en risikabel øvelse, og jeg er ikke uenig.

Dette er OnePlus 7T

For en pakke!! GOMOIT aproves! – Foto: ITpro.no

En av mine eldre kollegaer (på min alder altså) spurte gjentatte ganger hvem produsenten av telefonen var, og det selv om jeg hadde en diger, rød eske med OnePlus logo stående ved siden av den.

Denne opplevelsen gjentok seg hver gang noen fikk se telefonen. Litt overraskende for meg at folk ikke vet hvem OnePlus er, men for de som ikke har fulgt med i timen så er det altså et kinesisk selskap som ble stiftet i Shenzhen i 2013. Selskapet ble startet av Pete Lau, som tidligere var visepresident i Oppo, sammen med svensk-kinesiske Carl Pei.

Året etter kom de med sin OnePlus One, men her i Norge fikk vi ikke være med før i 2018 da OnePlus 6 ble tatt inn av Telia. OnePlus kjennetegnes ved at de kombinerer høy kvalitet med en pris som ofte ligger under konkurrentene bl.a. fra Samsung og Apple.

OnePlus 7T bruker en tilpasset versjon av Android 10 kalt OxygenOS. Sammen med versjon 10 kommer også oppgradert UI og en rekke forbedringer. Dette er en kort test, basert på våre opplevelser med 7T i litt under en uke.

Spesifikasjoner

La oss bare begynne med å si at OnePlus 7T er en kraftig telefon. Inni finner vi en 8-kjerners Qualcomm Snapdragon 855+ (7nm, opptil 2,96 GHz) som har en Adreno 640 GPU, sammen med 8GB LPDDR4X minne og 128GB med lagring.

Siden kameraet er viktig på denne, kan vi kjapt nevne at primærkameraet på 7T er på hele 48-megapiksler. Det har følge av et 16-megapiksel og et på 12. Selfiekameraet på forsiden har 16-megapiksel.

Batteriet er nå på 3800 mAh som også skal lade 23% raskere enn tidligere med Warp charge 30T.

Skjermen er 3D Corning Gorilla Glass, og har fingeravtrykkssensor. Den har også ansiktsgjenkjenning.

Design, eller sjarm om du vil

Det som først slår oss med OnePlus 7T er skjermen. Den 6.55″ store skjermen som dekker det meste av forsiden er slående, og med en oppløsning på 1080×2400 (20:9) er den ikke blant telefonene med aller høyest oppløsning, men vi syns den er bra. Med pikseltetthet på 402 ligger den likevel et stykke under Samsung Galaxy S10 + som har 522 PPI.

Baksiden i matt, frostet glass, preges av et litt utstående kamerasystem som et lite øyeblikk bringer tankene tilbake til Nokias kameraflaggskip Lumia 1020, men vi syns det er en pen telefon uansett. Den kommer i to forskjellige farger: Frosted Silver og Glacier Blue. Vårt eksemplar var i Glacier Blue.

Glacier blue – Foto: ITpro.no

Med 8.13 mm tykkelse og 190g er den ikke den slankeste og letteste, men den føltes aldri for stor og tung, syns vi. Mulig vi var litt heldig, men med i pakken vi mottok lå det flere deksel, og vi valgte et rødt som også gjorde baksiden jevn.

En ting vi virkelig liker er plassering og størrelse av frontkameraet. Vi er absolutt ikke motstander av iPhones her i huset, men vi er ikke kjempefan av måten Apple har løst fullskjerm/frontkameraproblemet på. Det ser bare ikke bra ut med en tung og svær leppe på toppen av ellers vakre telefoner.

Samsung har en litt annen løsning, men vi syns ikke nødvendigvis den er så praktisk heller. Dette er, slik vi ser det, den beste måten å løse frontkameraproblemet på per i dag.

Ytelse

Vi lot OnePlus 7T ta noen runder i Geekbench 5. Først ble vi litt forbløffet og måtte kjøre den flere ganger, for med en CPU score på 784 på single-core og 2842 på multi-core scorer, så vidt vi kan se, bedre enn eksempelvis Samsungs Galaxy S10+ og Note 10+ på begge, men også bedre enn «storebror» OnePlus 7 Pro.

Skjermdump; Geekbench – http://browser.geekbench.com/android-benchmarks

Legg merke til at vi brukte Geekbench 5, som har lavere score enn man ville sett på 4. Ellers har vi forsøkt å utfordre den med forskjellige oppgaver, men den er rask og responsiv, alle menyer og annet glir svært godt og den føles i det hele tatt like rask, eller raskere enn modeller i prisklassen over.

I bruk

Skjerm

Til spørsmålet dere alle ville ha svar på: Ja, den er god å lese tegneserier på! – Foto: ITpro.no

Skjermen er klar og fargegjengivelsen syns vi er varm og god. Den 6.55″ store AMOLED skjermen med 90 Hz refresh rate, HDR10+ og 20:9 aspect ratio, er meget behagelig å se på. Oppløsningen er ikke av de aller høyeste, men nok for oss.

I tillegg bekrefter våre tester det vi allerede mistenkte: Denne telefonen fungerer utmerket til spill.

Fun fact: Per i dag er OnePlus den eneste mobilprodusenten som stiller med 90 Hz display.

Lydkvalitet
Telefonen har to stereohøyttalere som gir klar lyd, selvsagt uten særlig med bass. Med i pakken vår lå et Qualcomm aptX HD blåtann headset som gir god lyd.

Vi tror ikke nødvendigvis det kommer med som standard så vi gir ikke dette veldig mye oppmerksomhet. Det fungerte uansett veldig greit til vårt formål og var med på både tur og trening.

Når det kommer til det man opprinnelig brukte telefoner til: Å ringe, så var lydkvaliteten klar og god som forventet.

Fin i rødt – Foto: ITpro.no

Kamera
7T har tre uavhengige kamera på baksiden. Hovedlinsen er en Sony 48 mp IMX586 sensor med f/1.6 åpning og optisk bildestabilisering (OIS). I tillegg har man en 16 MP Ultra Wide linse med 117° “synsfelt”.

Den siste linsen er en 12 MP telefotolinse med 2x optisk zoom og f/2.2 åpning. En av tingene vi likte godt med telefonen er at den har makrofunksjonalitet og kan ta skarpe bilder så nært som 2,5 cm unna.

Vi gledet oss også til å prøve Nightscape modus som kombinerer informasjon fra flere bilder (med varierende eksponering) for å gi gode bilder i lavlys situasjoner. OnePlus har også hybrid bildestabilisering som skal gi gode videoer uten risting.

Hverdagsbruk
Først og fremst må vi har ta høyde for at man har med en helt ubrukelig fotograf å gjøre. Sint, utålmodig og rastløs er ikke egenskaper man først og fremst forbinder med gode bilder.

Her har jeg likevel forsøkt meg, og dersom du har noe å utsette på disse kan du sende klagene i brevpost til klagenemda for kvalitet i elektroniske bilder og video. Tro meg likevel når jeg sier at når denne telefonen kan få selv meg til å ta brukbare bilder så er den ganske fantastisk.

Klart og fint med makro, selv om man er ubrukelig fotograf som meg – Foto: ITpro.no

Makromodus imponerte oss virkelig og dette er en funksjon vi har ønsket oss en stund.

Uten zoom – Foto: ITpro.no
Med 10x zoom – Foto: ITpro.no

Zoom fungerte overraskende bra, og vi kan bare prise oss lykkelig for at ingen holdt på med noe tull inne på hurtigruten.

Batteri
Telefonen har altså et 3800 mAh batteri, som kan hurtiglades. Litt som en Tesla. Warp charge 30T skal være 23% raskere enn tidligere hurtigladere og vi ble rimelig imponert av hastigheten her. Den gikk fra 41% til 60% på 6 minutter.

Telefonen skal kunne lades fra 0-70% på en halvtime. Når det gjelder levetid har vi vært greit vant med Huawei P20 Pro som foruten litt lading i bilen til og fra jobb, kun måtte lades en gang i helgen.

Det første døgnet med 7T hadde vi klart å bruke nesten 50% av batteriet, så det må sies å være lovende. Dette med vanlig bruk. Litt ringing, surfing, flittig bruk av Messenger mm.

Oxygen OS

Alt ser bra ut i Dark Theme – Skjermdump: ITpro.no

Som nevnt over så kommer telefonen med en tilpasset versjon av helt flett nye Android 10, kalt Oxygen OS.

Android 10 kommer med en rekke nyheter (og ikke bare et enda mer omfattende Dark Theme som nok blir populært), men en del sikkerhet og privacy oppdateringer og annet som vi syns er viktig.

For de som liker «gestures», så er det også litt oppdateringer her. Det kan nevnes at vi hadde noen litt merkelige opplevelser i begynnelsen av testen, bl.a. når vi skulle bruke kamera appen. Den ville rett og slett ikke respondere.

Dette forsvant like etter, så mulig det bare var en glitch i matrix eller noe. Det ble nevnt at det var en katt i nærheten når det skjedde.

Vanntett men ikke sertifisert

Det vi var mest nysgjerrig på når vi testet denne, var hvordan de ville oppleves i forhold til andre etablerte konkurrenter, og siden vi så den for oss som en litt rimeligere versjon av OnePlus 7 Pro, så antok vi at den ville føles litt billigere også. Helt ærlig så fikk vi ikke den opplevelsen i det hele tatt.

Vi hadde i det hele tatt middels forventninger til denne telefonen, men fra vi det øyeblikket vi plukket den ut av esken og slo den på første gang steg entusiasmen. Det er faktisk litt vanskelig å finne noe å trekke for, men siden OnePlus har valgt å ikke gi den IP rating, så kan vi ikke garantere at den er støv og vannsikker.

Det er en avgjørelse vi antar er tatt på grunn av kostnaden ved å få denne ratingen. Vi tror dette likevel blir testet av gale Youtubere i nær fremtid. Utenom dette så vil vi påstå at du ikke får noe bedre enn denne til prisen. Kvalitetsfølelsen, ytelse, ladehastighet, skjerm osv. gjør at dette føles som en premiumtelefon til en ikke altfor høy pris.

Konklusjon

Med konkurrenter som Samsung og Apple er det en tøff verden for mobilprodusenter som ønsker å komme seg opp og frem.

OnePlus 7T er aggressivt priset, men vi syns de har klart å få frem en kvalitetsfølelse som ligger i øvre sjiktet. Telefonen føles rask, har god batterilevetid og kameraet yter godt. Vi endte faktisk opp med å bli overrasket over hvor mye vi likte denne, og foruten usikker vann og støvtoleranse mener vi denne bør vurderes om du ser etter en telefon i høyere middelklasse.

Vi vil faktisk gå så langt som å si at denne telefonen bør la enkelte av de større konkurrentene se seg over skulderen og innse at de ikke er alene der ute.

Om ikke OnePlus var kjent blant folk flest før denne, så kan det godt hende at 7T er telefonen som skal til for å få øynene opp hos mobilkjøpere. Dette er virkelig et godt produkt. Vi i ITpro-redaksjonen og GOMOIT er faktisk imponert, og det skjer ikke hver dag nå lengre.

Vår vurdering

95 / 100 poeng
Design

90%

Ytelse

100%

Funksjon

95%

GOMOIT-faktor

100%