NGINX saksøkt for opphavsrettsbrudd

NGINX saksøkt for opphavsrettsbrudd

I natt norsk tid sendte Gus Robertson fra NGINX ut en melding til sine brukere angående raidet mot Deres Moskva-kontor den 12. desember.

 

Raidet knyttet til pågående søksmål

NGINX bekrefter at formålet med raidet var å sikre bevis i opphavsrettighetssaken som ble opprettet den 4. desember. Selv om offiserene som utførte raidet hadde en rettskjennelse så har ennå ikke NGINX klart å få fullt innsyn i saken. De bekrefter også at grunnleggerne Igor Sysoev og Maxim Konovalov ble avhørt, men at ingen NGINX-ansatte er arrestert i denne saken.

F5, som kjøpte NGINX for 670 millioner amerikanske dollar i mars i år, sier at selv om de ikke er en offisiell part i denne saken så støtter de sine ansatte fullt ut, og tror at opphavsretts-saken mot dem ikke vil føre frem. De skriver også at de har sikret kopier av kildekoden til NGINX, NGINX Plus, NGINX WAF og NGINX Unit, og vil fortsette å tilby brukerstøtte for disse programmene mens opphavsrettssaken pågår.

Rambler-gruppen står bak søksmålet

Fra artikkelen som ZDNet publiserte kan vi lese at det er Igor Sysoev’s tidligere arbeidsgiver som står bak opphavsrettssaken. De hevder at de har eierskap til koden siden Igor Sysoev var ansatt som en systemadministrator for dem mens han utviklet koden. Igor hevdet dog i et intervju i 2012 at han utviklet NGINX i fritiden og at Rambler-gruppen ikke en gang var klar over at NGINX eksisterte i flere år.