Den norske Microsoft-skyen er åpen

Azure er den første av Microsofts intelligente skytjenester som blir levert fra de nye datasentrene i Norge.

Microsofts intelligente sky, bestående av Microsoft Azure, Office 365 og Dynamics 365 har nå inntatt norsk grunn, etter at selskapet i fjor annonserte at de skulle bygge to datasentre i Norge. Målet med skytjenester er å gjøre det enklere og mer effektivt å drive en virksomhet, enten det er en liten oppstartsbedrift eller et stort selskap.

– Over en milliard kunder verden over benytter Microsofts intelligente sky som plattform for sin virksomhet, sier direktøren for Microsoft Azure, Jason Zander.

RELATERT ARTIKKEL
Microsoft bygger to nye datasentre i Norge

Microsoft har annonsert sine planer for utvidelse av skyinvesteringer i Europa. Datagiganten skal levere sine skytjenester fra to nye datasentre i Norge. [Les artikkel]

– Ved å levere Microsofts skytjenester fra nye datasenterregioner i Norge, vil norske virksomheter kunne utnytte skyens skalerbarhet og innovative muligheter, samtidig som de ivaretar sine krav til sikkerhet, personvern og datalagring, fortsetter han.

Bidrar til digital transformasjon hos store samarbeidspartnere

Blant kundene til Microsofts skytjenester er allerede store selskaper som DNB, Equinor, Lånekassen og Posten, som benytter skytjenestene til å akselerere innovasjon og øke databehandlingsressursene. Azure gjør det mulig å øke bruken av offentlige skytjenester og akselerere investeringene i private og hybride skyløsninger.

Norske organisasjoner kan nå omfavne disse fordelene for videre innovasjoner og bygge digitale virksomheter i stor skala.

Stor kompetanse i Norge

Microsoft har vært tilstede i Norge siden 1990, og har i dag nærmere 600 medarbeidere innen utvikling, salg og markedsføring – i tillegg til et stort partnernettverk med over 1900 partnere.

Med den nye investeringen i datasentre, vil Microsoft for første gang kunne levere sin intelligente sky fra datasentre lokalisert i Norge. Dette vil skape økt innovasjon innen energisektoren, offentlig sektor og en rekke andre bransjer og industrier.

Verdien av nye datasenterregioner økes også ved at kunder har muligheten til å utnytte hybride skyløsninger med Microsoft Azure Stack – som i dag er tilgjengelige gjennom flere norske tjenestetilbydere. Azure Stack muliggjør bruksscenarioer med unike behov for konnektivitet.

Microsoft har også lang erfaring med å bistå kunder med håndtering av nye forretningsbehov, og har utviklet strategier for å hjelpe virksomheter med å forberede seg til EUs nye personvernforordning, GDPR.

Microsoft Azure-plattformen har nå 52 ulike regioner verden over.

52 Azure-regioner verden over

I løpet av de siste tre årene har antallet tilgjengelige Azure-regioner mer enn doblet seg. Med 52 annonserte regioner, har Microsoft Azure flere regioner enn noen annen skyleverandør.

De to nye sentrene i Norge blir selskapets første i Nord-Europa.