HP annonserer samarbeid med Tile

HP annonserer samarbeid med Tile

CES/Las Vegas: HP annonserer på CES at de har startet et samarbeid med Tile. HP Elite Dragonfly vil være den første PCen som får Tile integrert og gjør dermed at eieren kan finne den igjen selv om maskinen er skrudd av eller den er offline.

Tile er et selskap som har blitt kjent for sine små enheter for å finne igjen ting. Dette er små enheter man kan feste på nøkler og andre småting man ofte roter vekk. Teknologien bruker Bluetooth BLE og man kan ved hjelp av en app på telefonen få vite hvor tingene befinner seg.

Integrasjonen i HP Elite Dragonfly fungerer på samme måte, men en ny app for Windows er også tilgjengelig. Rekkevidden i den integrerte enheten vil være den samme som på Tile sin kraftige enhet, rundt 120 meter.

Dersom enheten skulle befinne seg utenfor rekkevidden av telefonen din vil du kunne ta i bruk Tile sitt gjenfinningsnettverk for å lokalisere den. Det er nok mest sannsynlig at den først og fremst vil bli brukt de gangene man har dårlig tid og lagt laptopen på et lurt sted hjemme.


I en undersøkelse HP har gjort, så sier halvparten av de spurte at de har glemt igjen sin laptop hjemme og hele 72% sier de kunne tenke seg en mulighet for å enkelt lokalisere laptopen.

HP Elite Dragonfly med Tile forventes å være tilgjengelig i løpet av første kvartal 2020.